20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Porsche: Ξεκίνησε την παραγωγή συνθετικών καυσίμων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Porsche ξεκίνησε να παράγει συνθετικά καύσιμα (eFuels) στο νέο εργοστάσιο που κατασκεύασε σε συνεργασία με τις Siemens Energy, HIF, Enel, ExxonMobil, Gasco και ENAP στη περιοχή Puntas Arenas, στη Παταγονία της Χιλής.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του υπουργού Ενέργειας της Χιλής, Diego Pardow, με τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche, Barbara Frenkel και Michael Steiner να πραγματοποίησαν την τελετουργική τροφοδοσία μιας Porsche 911 με το πρώτο συνθετικό καύσιμο που παρήχθη στο εργοστάσιο.
Οι δυνατότητες των eFuels είναι τεράστιες. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης παγκοσμίως. Πολλά από αυτά θα κυκλοφορούν στους δρόμους για τις επόμενες δεκαετίες και τα συνθετικά καύσιμα προσφέρουν στους ιδιοκτήτες υφιστάμενων αυτοκινήτων μια εναλλακτική σχεδόν ουδέτερη από εκπομπές άνθρακα. Ως κατασκευαστής υψηλών επιδόσεων, αποδοτικών κινητήρων, η Porsche διαθέτει ένα ευρύ φάσμα τεχνογνωσίας στον τομέα των καυσίμων,
είπε ο Michael Steiner.
Το συνθετικό καύσιμο της Porche δημιουργείται συνδυάζοντας υδρογόνο με άνθρακα που συλλαμβάνεται από τον αέρα για την παραγωγή μεθανόλης, η οποία στη συνέχεια μετατρέπεται σε υποκατάστατο βενζίνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα αυτοκίνητα.
Τα συνθετικά καύσιμα παράγουν 90% λιγότερο CO2, είναι καθαρότερα, παράγουν λιγότερα σωματίδια, λιγότερα NOx και δεν έχουν υποπροϊόντα. Σύμφωνα με την Porsche, όλες οι νέες 911 που θα πωλούνται παγκοσμίως από το 2024 θα μπορούν να καταναλώσουν συνθετικά καύσιμα.

Στη πιλοτική του φάση, το εργοστάσιο σχεδιάζει να παράγει περίπου 130.000 λίτρα συνθετικά καύσιμα ετησίως. Αρχικά, τα καύσιμα αυτά θα χρησιμοποιούνται στο Porsche Mobil 1 Supercup και στα Porsche Experience Centers.
Έως τα μέσα της δεκαετίας η παραγωγή θα αυξηθεί σε περίπου 55 εκατ. λίτρα συνθετικών καυσίμων ετησίως, με τη παραγωγή να αυξάνεται στα 550 εκατ. λίτρα ετησίως έως το 2027.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό