25.8 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Poleman στη Βαρκελώνη ο Νόρις

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη δεύτερη pole position της καριέρας του κατάκτησε ο Λάντο Νόρις στο ισπανικό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, στη Βαρκελώνη.

Ο Βρετανός οδηγός της McLaren άφησε πίσω του στα επίσημα δοκιμαστικά τον Ολλανδό (τρις) παγκόσμιο πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν (Red Bull), και θα εκκινήσει στον αυριανό αγώνα από την πρώτη θέση, για πρώτη φορά μετά το 2021 στο Σότσι της Ρωσίας.

Ο Φερστάπεν είχε την προσωρινή pole position μετά τις πρώτες προσπάθειες στο Q3, ενώ βελτίωσε το χρόνο στον δεύτερο γρήγορο γύρο του αλλά ο Νόρις κατάφερε να είναι κατά 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Ολλανδό.

Πλάι στον Νόρις στην πρώτη σειρά θα βρίσκεται ο Φερστάπεν, ενώ από τη δεύτερη σειρά θα εκκινήσουν οι Mercedes των Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ. Στην τρίτη σειρά της εκκίνησης θα βρίσκονται οι Ferrari των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ.

Ο Σέρχιο Πέρες κατετάγη όγδοος, όμως φέρει τιμωρία (από τον Καναδά) τριών θέσεων στην εκκίνηση για τον κυριακάτικο αγώνα. Ο Όσκαρ Πιάστρι με την άλλη McLaren περιορίστηκε στην δέκατη θέση, καθώς δεν «έγραψε» χρόνο στη μία και μοναδική προσπάθειά του στο Q3.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό