21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Philipp Plein Fall ’23: Space cowboys και rock chicks σε μία collection που μοίραζε glam

Ειδήσεις Ελλάδα

Πώς θα ήταν αν συνδύαζες στοιχεία από την Άγρια Δύση με seventies αισθητική και λάμψη, πολλή λάμψη; O Γερμανός σχεδιαστής μόδας, Philipp Plein σου δίνει την απάντηση σε αυτό το ρητορικό ερώτημα μέσα από τη νέα του συλλογή για τον επόμενο χειμώνα.

Δύο χρόνια μετά τo τελευταίο του show, μετά την αναγκαστική «σιωπή» που έφερε μαζί της η πανδημία, Philipp Plein επέστρεψε στο Μιλάνο για ένα mainline show σε έναν από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς χώρους της ιταλικής πόλης. Περίπου 100 μοντέλα περπάτησαν στα 350 μέτρα catwalk καθώς μοτοσικλετιστές με διαστημική στολή άνοιξαν την επίδειξη. Η hip hop artist, Bia, τραγούδησε ζωντανά ενώ, όπως έγραψε η αγγλική Vogue, ήταν να ανέβει και εκείνη στις μηχανές μεγάλου κυβισμού που «διέσχιζαν» την πασαρέλα, μέχρι που 20 λεπτά πριν την έναρξη του show αποκάλυψε στους διοργανωτές πως «τις φοβάται».

https://www.instagram.com/p/CpIKULYNG3y

Η συλλογή από ανδρικά και γυναικεία που παρουσίασε το brand, ονομάζονταν «Chrome Cowboy» και όσο αντιφατικό και αν ακούγεται, καταφέρνει να απεικονίσει την πιο hype glam εκδοχή των folklore κομματιών που θυμίζουν «Wild, Wild West». Γούνες, κρόσσια, καουμπόικες μπότες σε metallics αποχρώσεις. Παγιέτες και καστόρινα σακάκια, ultra sexy maxi φορέματα με cut outs και deux pieces που θα φορούσαν τα saloon girls του μέλλοντος ήταν μερικά από τα γυναικεία looks του Oίκου που δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα. Γιατί ο Philipp Plein δεν θέλει να περνάει απαρατήρητος. Θέλει να σχεδιάζει ρούχα που «κάνουν θόρυβο στο πέρασμά τους», όπως και οι μηχανές που έτρεχαν στο catwalk του.

Αφού κάποιες βραδινές εμφανίσεις σηματοδοτούσαν το τέλος του catwalk για τα γυναικεία ρούχα, υπήρξε μια μικρή αλλαγή της ατμόσφαιρας για να «υποδεχθούμε» τα ανδρικά. Η μουσική έγινε πιο «αργή», τα φώτα άναψαν για λίγο και βρεθήκαμε να ακούμε το «Buy Me A Boat» του Chris Janson. Πολλά από τα ανδρικά looks έκρυβαν τις βασικές αρχές του brand: την αγάπη του για το μπάσκετ, τα Swarovksi, τα glam rock jackets και τα πολυτελή streetwear.

H Irina Shayk έκανε πασαρέλα με ένα ρομπότ για το show του Philipp Plein

Προς το τέλος του show, το «bling» έγινε πιο έντονο στα fashion pieces και ο χαρακτηρισμός που αποδίδουν στον σχεδιαστή, «Liberace of Streetwear», φάνταζε ολόσωστος. Στο τέλος, σαν γνήσιος star, o Plein οδήγησε τη δική του μηχανή σε αυτόν τον τεράστιο διάδρομο και το πλήθος τον αποθέωσε, όσο αποθέωσε και τις δημιουργίες του.

O Plein στο φινάλε του show του.

Isidor Montag / launchmetrics.com/spotlight

Μετά την επίδειξη ακολούθησε κανονικό party με dj set και χίλιους καλεσμένους που είχαν επιλεχθεί από τη βάση δεδομένων του CRM, ανάμεσα σε 600.000 σταθερούς πελάτες του brand. «Η μόδα πρέπει να είναι για όλους», λέει ο σχεδιαστής και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο.

Info: Η ανδρική συλλογή Philipp Plein είναι διαθέσιμη στα πολυκαταστήματα attica.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό