31.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Oppo: Συνεργάζεται με Google και Microsoft για να φέρει πάνω από 100 δυνατότητες AI στα τηλέφωνά της έως το τέλος του 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Oppo έχει δεσμευτεί να φέρει την τεχνητή νοημοσύνη σε όλες τις σειρές smartphone της και στοχεύει να έχει 50 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η εταιρεία εργάζεται εσωτερικά πάνω σε τεχνολογία AI, αλλά έχει επίσης συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Google, η Microsoft, η MediaTek και άλλες για να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία εμπειριών. Η Oppo έχει ήδη καταθέσει πάνω από 5.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, περίπου το 70% των οποίων είναι στον τομέα της απεικόνισης τεχνητής νοημοσύνης.

Τον Ιανουάριο η Oppo έγινε η πρώτη εταιρεία που ανέπτυξε ένα LLM με 7 δισεκατομμύρια παραμέτρους σε ένα smartphone (το μοντέλο AndesGPT στη σειρά Find X7). Είχε ως αποστολή την κατανόηση φυσικής γλώσσας και πράγματα όπως η σύνοψη τηλεφωνικών κλήσεων. Η εταιρεία έχει ήδη κυκλοφορήσει 100+ δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στα τηλέφωνά της φέτος.

Το Generative AI φαίνεται να είναι το επίκεντρο και σε αυτό αναφέρεται ο στόχος των 50 εκατομμυρίων χρηστών. Αυτό περιλαμβάνει χρήσεις για επεξεργασία φωτογραφιών – για παράδειγμα, αφαίρεση αντικειμένου από μια φωτογραφία και συμπλήρωση της τρύπας. Η Oppo λέει ότι ένας μέσος χρήστης πατάει αυτή τη δυνατότητα 15 φορές την ημέρα. Το Generative AI μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε διασκεδαστικά γραφικά για να τα μοιραστείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα LLM, ή τα μοντέλα μεγάλων γλωσσών, θα χρησιμοποιηθούν για γρήγορη μεταγραφή προφορικού λόγου και για μετάφραση σε πραγματικό χρόνο, για παράδειγμα. Η Oppo οραματίζεται επίσης χρήσεις μεταξύ συσκευών όπου τα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης επιτραπέζιου υπολογιστή και τηλεφώνου λειτουργούν συνδυαστικά.

Αναπτύσσεται μια αρχιτεκτονική υβριδικής τεχνητής νοημοσύνης, η οποία θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη on device και στο cloud. Εδώ κάπου μπαίνει η Google – η σειρά Reno12 και η επόμενη ναυαρχίδα Find X (που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα σε παγκόσμια κλίμακα) θα χρησιμοποιούν το μοντέλο Gemini της Google. Επιπλέον, θα έχουν ένα AI Toolbox με λειτουργίες AI Writer και AI Recording Summary.

We’re on a mission to make AI phones accessible to everyone. Are you ready to experience the wonder of AI with OPPO? ✨#OPPOAIPhone pic.twitter.com/Y2ApSPr5e7

— OPPO (@oppo) June 5, 2024

Η συνεργασία με τη Microsoft επικεντρώνεται στη βελτίωση της συνδεσιμότητας μεταξύ της τεχνητής νοημοσύνης επιτραπέζιου υπολογιστή και της τεχνητής νοημοσύνης του τηλεφώνου και στην παροχή γρήγορων και ακριβών απαντήσεων μέσω φυσικής φωνής και κειμένου.

Η συνεργασία Oppo-MediaTek επικεντρώνεται περισσότερο στο υλικό – οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για συντονισμό τσιπ για τη βελτίωση της αποθήκευσης και της υπολογιστικής απόδοσης των μελλοντικών τηλεφώνων Oppo.

«Πιστεύουμε ότι το ευφυές λειτουργικό σύστημα θα είναι ενσωματωμένο με AI Agents και θα υποστηρίζει πολυτροπική αλληλεπίδραση, ενώ οι υπηρεσίες τρίτων θα παρέχονται με πιο ευέλικτο τρόπο. Αυτό θα οδηγήσει σε μετασχηματισμό πλήρους στοίβας και αναδιάρθρωση του οικοσυστήματος των τηλεφώνων με τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε η Nicole Zhang, Γενική Διευθύντρια AI Product στην Oppo.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό