16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Opel Astra GSe. Σπορ και εξηλεκτρισμένο!

Ειδήσεις Ελλάδα

Αυτή είναι μία νέα αρχή για την Opel. Αφού έχει αρχίσει να δημιουργεί μία γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων και έχει βάλει τις προτεραιότητες της σε μία σειρά, ήρθε η ώρα να αποδείξει στον εαυτό της και σε εμάς ότι η εποχή του εξηλεκτρισμού δεν χρειάζεται να είναι βαρετή. Γι’ αυτό αποφάσισε πριν από λίγο καιρό την αναβίωση του χαρακτηριστικού “GSe” αλλά και την… μεταμόρφωση του σε Grand Sport Electric. Το πρώτο μοντέλο που θα ενταχθεί σε αυτή την οικογένεια λοιπόν, θα είναι το Opel Astra που παρουσιάζεται σήμερα τόσο ως hatchback όσο και ως station wagon (Sports Tourer στην γλώσσα της Opel) γι’ αυτούς που θέλουν κάτι διαφορετικό ή απλά χρειάζονται τους επιπλέον χώρους.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.6 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και μία μπαταρία 12.4 kWh για να κινήσει τους τροχούς του εμπρός άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Αν το set-up σου ακούγεται γνώριμο είναι επειδή χρησιμοποιείται ήδη στο standard Astra PHEV αλλά με 180 ίππους. Η έκδοση των 225 ίππων και 360 Nm ροπής ήταν μέχρι σήμερα αποκλειστικότητα του Peugeot 308 PHEV, οπότε από εκεί μπορούμε να δούμε και κάποια νούμερα καθώς η Opel επέλεξε να μην δημοσιεύσει τα επίσημα χαρακτηριστικά του Astra GSe. Το Peugeot 308 λοιπόν ολοκληρώνει το σπριντ στα 100 km/h σε 7.5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα του διαμορφώνεται στα 235 km/h ενώ προσφέρει και 60 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας. Δεν γνωρίζουμε αν το Astra GSe θα έχει ακριβώς τα ίδια νούμερα αλλά σίγουρα δεν θα διαφέρουν πολύ.

Κατά τα άλλα, η γερμανική μάρκα εξόπλισε την κορυφαία έκδοση του νέου Astra με νέα ανάρτηση η οποία εκτός του ότι είναι περισσότερο σπορ σε χαρακτηριστικά, μειώνει και την απόσταση από το έδαφος κατά 10 χιλιοστά, τροποποίησε το σύστημα διεύθυνσης ώστε να γίνει πιο άμεσο και επικοινωνιακό και τοποθέτησε νέες ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών, οι οποίες συνδυάζονται με τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες για να… αγριέψουν λίγο την εμφάνιση του σοβαρού hatchback και station wagon. Ανάλογες είναι οι επεμβάσεις και στην καμπίνα με νέα καθίσματα (επενδυμένα με Alcantara) και σπορ πινελιές που αλλάζουν ελαφρώς την ατμόσφαιρα. Η Opel δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την τιμή της νέας, σπορ έκδοσης αλλά αν χρησιμοποιήσουμε και πάλι ως οδηγό το Peugeot 308, θα βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή των €50.000!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό