20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

OnePlus και OPPO έρχονται ακόμα πιο κοντά

Ειδήσεις Ελλάδα

Λίγους μήνες νωρίτερα, η OnePlus είχε αναφερθεί στη συγχώνευση του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης με το αντίστοιχο τμήμα της εταιρείας OPPO. Παρόλο που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ η αναφορά της OnePlus, έφτασε η στιγμή που οι δύο εταιρείες ενώνουν επίσημα τις R&B ομάδες τους.

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο forum της κοινότητας OnePlus, ο CEO της εταιρείας Pete Lau έγραψε:

Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, πέρυσι ανέλαβα κάποιες ευθύνες για την εποπτεία της στρατηγικής προϊόντων τόσο για την OnePlus όσο και για την OPPO. Έκτοτε, έχουμε ενσωματώσει ορισμένες ομάδες μας μαζί με την OPPO για να βελτιώσουμε καλύτερα τις δραστηριότητές μας και να αξιοποιήσουμε επιπλέον κοινόχρηστους πόρους. Αφού παρατηρήσαμε θετικό αντίκτυπο από αυτές τις αλλαγές, αποφασίσαμε να ενσωματώσουμε περαιτέρω στον οργανισμό μας την OPPO

Η δήλωση επιβεβαιώνει ότι οι δύο εταιρείες μοιράζονται πλέον την ίδια ομάδα R&D και αποκαλύπτει ότι έχουν περισσότερα κοινά. Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι η OnePlus και η OPPO θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα. O Lau ισχυρίζεται επίσης ότι η ενσωμάτωση θα βοηθήσει την εταιρεία να βελτιώσει την κατάσταση ενημέρωσης του λογισμικού της, χάρη στους επιπρόσθετους πόρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότερες οι εταιρείες ανήκουν στον ίδιο όμιλο (BBK) και ανά τα χρόνια έχουν κυκλοφορήσει παρόμοιες συσκευές, όπως το OnePlus 8 Pro και το OPPO Find X2 Pro με ειδοποιό διαφορά αποκλειστικά το λογισμικό. Συνεπώς, μετά τη «συγχώνευση» των ομάδων Έρευνας και Ανάπτυξης των δύο εταιρειών ενδεχομένως να δούμε περισσότερες παρόμοιες συσκευές.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[OnePlus]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό