24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

O Norris πήρε τη 4η pole στην καριέρα του

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Lando Norris κατέκτησε την pole position στο Grand Prix της Ολλανδίας, προσπερνώντας τον Max Verstappen με έναν εντυπωσιακό γύρο. Ο οδηγός της McLaren ήταν ο μόνος που έσπασε το φράγμα του 1:10, σημειώνοντας χρόνο 1:09,673, αφήνοντας τον Verstappen στη δεύτερη θέση με διαφορά 0,356 δευτερολέπτων.

Η τρίτη θέση κατέληξε στον Oscar Piastri, επίσης με McLaren, ο οποίος αν και πραγματοποίησε προσωπικό ρεκόρ, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον Verstappen, καταλήγοντας 0,499 δευτερόλεπτα πίσω από τον Norris. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο George Russell με τη Mercedes, ενώ ο Sergio Perez της Red Bull κατέκτησε την πέμπτη θέση.

Ο Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος οδηγός της Ferrari, κατακτώντας την έκτη θέση, ενώ ο Fernando Alonso με την Aston Martin τερμάτισε έβδομος. Ο Lance Stroll και ο Alex Albon ακολούθησαν στις θέσεις οκτώ και εννέα, με τον Pierre Gasly να ολοκληρώνει τη δεκάδα.

Στη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων, ο Leclerc κατάφερε την τελευταία στιγμή να αποκλείσει τον Carlos Sainz από τη συνέχεια, ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων την Παρασκευή και δεν είχε την ευκαιρία να προσαρμοστεί στα ελαστικά soft. Ο Lewis Hamilton βρέθηκε μόλις στη 12η θέση, αδυνατώντας να περάσει στην τελική φάση των κατατακτήριων.

Στην πρώτη περίοδο, ο Sergio Perez έκανε έναν επιπλέον γύρο με νέα ελαστικά soft για να προκριθεί, αφήνοντας εκτός τον Daniel Ricciardo της Red Bull. Ο Esteban Ocon δεν κατάφερε να βελτιώσει αρκετά τον χρόνο του και κατετάγη 17ος, ενώ οι οδηγοί της Sauber, Valtteri Bottas και Zhou Guanyu, βρέθηκαν επίσης εκτός από νωρίς.

Τέλος, ο Logan Sargeant δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στις κατατακτήριες λόγω του ατυχήματος που είχε στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, το οποίο προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο αυτοκίνητό του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό