25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

O Lando Norris και η McLaren την pole!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Lando Norris κατάφερε να κλέψει την pole από τον Max Verstappen στη Βαρκελώνη, όντας μόλις 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος.

Ο Lewis Hamilton κατέλαβε την τρίτη θέση για τη Mercedes, και η αναμέτρηση στον αυριανό αγώνα στις 16:00 αναμένεται συναρπαστική.

Ο Verstappen φαινόταν έτοιμος για την όγδοη pole του το 2024, καταγράφοντας χρόνο 1:11.673 στον πρώτο του γύρο και βελτιώνοντάς τον σε 1:11.403 στην τελευταία του προσπάθεια. Ωστόσο, ο Norris επικράτησε την τελευταία στιγμή με έναν σχεδόν τέλειο γύρο.

«Ήταν ένας σχεδόν τέλειος γύρος. Ήταν πολύ κοντά, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος. Μία από τις καλύτερες pole positions μου, αν και δεν έχω πολλές!» δήλωσε ο Norris.

Οι δύο Mercedes κατέλαβαν τη δεύτερη σειρά, με τον Hamilton να ξεπερνά τον George Russell κατά μόλις 0,002 δευτερόλεπτα για να καταλάβει την τρίτη θέση. Ο Charles Leclerc πήρε την πέμπτη θέση, ενώ ο Carlos Sainz ακολούθησε στην έκτη.

Ο Pierre Gasly κατέλαβε την έβδομη θέση, ενώ ο Sergio Perez βρέθηκε στην όγδοη, αλλά με ποινή grid, ξεκινά από την 11η θέση. Ο Esteban Ocon και ο Oscar Piastri συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Ο Fernando Alonso δεν κατάφερε να μπει στο Q3 και ξεκινά από την 11η θέση, ενώ ο Valtteri Bottas βρίσκεται στην 12η. Ο Nico Hulkenberg, Lance Stroll και Zhou Guanyu δεν προχώρησαν επίσης στο Q3.

Ο Kevin Magnussen βρέθηκε στην 16η θέση, ενώ οι Yuki Tsunoda και Daniel Ricciardo αποκλείστηκαν επίσης, παρά τις νέες αναβαθμίσεις. Οι Alex Albon και Logan Sargeant κατέλαβαν τις τελευταίες θέσεις του grid για τη Williams.

❌ ELIMINATED IN Q1 ❌MAGTSU (📸)RICALBSAR #F1 #SpanishGP pic.twitter.com/a8PLd20Nmp— Formula 1 (@F1) June 22, 2024

❌ ELIMINATED IN Q2 ❌One of the home favourites is out of qualifying 😔ALO (📸)BOTHULSTRZHO#F1 #SpanishGP pic.twitter.com/bKn9BjOdwp— Formula 1 (@F1) June 22, 2024

That is some top 3! 👏🥇 Norris🥈 Verstappen🥉 HamiltonBring on race day! 😍#F1 #SpanishGP pic.twitter.com/sMP5fbcfmm— Formula 1 (@F1) June 22, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό