30 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

O Iμάμογλου έπαθε… Ερντογάν – Προκαλεί με γενίτσαρους για την άλωση της Πόλης

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε διαγωνισμό πλειοδοσίας πατριωτισμού μετατράπηκε η επέτειος της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, καθώς μετά το μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν με έντονες αναφορές στον Μωάμεθ τον Πορθητή, ήταν η σειρά του Εκρέμ Ιμάμογλου να αναφερθεί με τυμπανοκρουσίες στην κατάκτηση της Πόλης.

Εκδηλώσεις με οθωμανικό περιτύλιγμα περιλάμβαναν οι  εορτασμοί που διοργάνωσε ο δήμος της Κωνσταντινούπολης με αφορμή την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Οθωμανικά εμβατήρια και τελετουργικά με γενίτσαρους να τραγουδούν βρέθηκαν στο επίκεντρο των εορτασμών τους οποίους παρακολούθησε από κοντά ο Εκρέμ Ιμάμογλου

 

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, στην ομιλία του αφού δήλωσε ότι η κατάκτηση της Πόλης άλλαξε τον ρου της ιστορίας αναφέροντας ότι πρέπει να προστατευτούν οι αξίες του Μωάμεθ του Πορθητή,  στη συνέχεια προσπάθησε να συγκεράσει το οθωμανικό παρελθόν με την σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας σημειώνοντας ότι η προστασία της Πόλης σηματοδοτεί αυτόματα την προστασία των αξιών του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

«Η παγκόσμια ιστορία είναι γεμάτη κατακτήσεις. Όμως η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης είναι μια πολύ ιδιαίτερη κατάκτηση που άλλαξε τον ρου της ιστορίας, κλείνοντας μια εποχή και ανοίγοντας μια νέα. Νιώστε ότι η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης είναι πολύ ιδιαίτερη. Να προστατεύσουμε αυτή την πόλη, να προστατεύσουμε κάθε πνεύμα αυτής της πόλης, να προστατεύσουμε τις αξίες του σουλτάνου Μεχμέτ του Πορθητή, που άνοιξε μια νέα εποχή. Η προστασία αυτής της πόλης είναι η προστασία των αξιών του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος έσωσε την Κωνσταντινούπολη από την κατοχή και την έδωσε πίσω στο έθνος μας» είπε ο Ιμάμογλου στο σόου που έστησε για τα 571 χρόνια από την άλωση της Πόλης. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό