20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

O Hamilton χαρακτηρίζει απαράδεκτη και δειλή την κυβέρνηση της Ουγγαρίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Αφορμή ήταν ο νόμος της Ουγγαρίας κατά των δικαιωμάτων της LGBT+ κοινότητας, καθώς στα μέσα του περασμένου Ιουνίου, η Ουγγαρία υιοθέτησε ένα νόμο που απαγορεύει την “προώθηση” της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους. Η κυβέρνηση Orban έχει κλιμακώσει την επίθεση της κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, με το κείμενο της τροπολογίας, που έχει ως στόχο “την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών”, να αναφέρει:
Η πορνογραφία και το περιεχόμενο που εκφράζει την σεξουαλικότητα ή προωθεί την παρεκτροπή της ταυτότητας του φύλου, την αλλαγή φύλου και τη ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμα στους κάτω των 18 ετών.

Στην πράξη, βιβλία, σειρές/ταινίες όπως το Friends, το Bridget Jones, το Harry Potter, το Billy Eliot, εκπαιδευτικά προγράμματα ή οι καταχωρήσεις μεγάλων εταιρειών που αναφέρονται σε ομάδες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, δεν θα επιτρέπονται πλέον.
Άμεσα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ μιας επείγουσας νομικής δράσης εναντίον του εν λόγω νόμου της Ουγγαρίας, που απαγορεύει την απεικόνιση της ομοφυλοφιλίας σε άτομα κάτω των 18 ετών, με την Ursula von der Leyen να χαρακτηρίζει το νόμο ντροπιαστικό, ενώ προέτρεψε σε δικαστική προσφυγή κατά της δεξιάς εθνικιστικής κυβέρνησης της Ουγγαρίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Μετά την διεθνή κατακραυγή, ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Viktor Orban, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στη διεξαγωγή πανεθνικού δημοψηφίσματος για τον αντί-ΛΟΑΤΚΙ νόμο, που τέθηκε σε ισχύ νωρίτερα αυτό το μήνα. Η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος έγινε τρεις μόλις ημέρες πριν από το Pride Parade της Βουδαπέστης, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 24 Ιουλίου.

Το δημοψήφισμα θα έχει πέντε ερωτήσεις, και μία εξ αυτών είναι: Υποστηρίζετε την έκθεση ανηλίκων, χωρίς κανένα περιορισμό, σε περιεχόμενο μέσων σεξουαλικής φύσης που είναι ικανό να επηρεάσει την ανάπτυξή τους;
Με αφορμή το Ουγγρικό GP, το οποίο διεξάγεται στην πίστα ου Hungaroring το ερχόμενο τριήμερο, ο Lewis Hamilton χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα επέκρινε έντονα την ουγγρική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας την δειλή και εξέφρασε την υποστήριξή του για την κοινότητα LGBTQ+ της χώρας.

Αναλυτικά το μήνυμα του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή:
Προς όλους στην όμορφη χώρα της Ουγγαρίας. Πριν από το Grand Prix αυτό το Σαββατοκύριακο, θέλω να μοιραστώ την υποστήριξή μου για όσους επηρεάζονται από τον κυβερνητικό νόμο κατά της LGBTQ+ κοινότητας.
Είναι απαράδεκτο, δειλό και παραπλανητικό για αυτούς που είναι στην εξουσία να προτείνουν έναν τέτοιο νόμο. Όλοι αξίζουν να έχουν την ελευθερία να είναι ο εαυτός τους, ανεξάρτητα από το ποιον αγαπούν ή αυτοπροσδιορίζονται.
Προτρέπω τον λαό της Ουγγαρίας να ψηφίσει στο επικείμενο δημοψήφισμα για την προστασία των δικαιωμάτων της LGBTQ+ κοινότητας, χρειάζονται την υποστήριξή μας περισσότερο από ποτέ.
Παρακαλώ δείξτε την αγάπη σας σε όσους είναι γύρω σας, επειδή η αγάπη πάντα κερδίζει. Σας στέλνω θετικότητα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό