16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

O χάκερ της μεγάλης ληστείας κρυπτονομισμάτων επέστρεψε τα περισσότερα χρήματα

Ειδήσεις Ελλάδα

O χάκερ που έκλεψε κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 600 εκατ. δολαρίων επέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος των κλεμμένων assets.

Την Πέμπτη το Poly Network επιβεβαίωσε μέσω Twitter πως Ether tokens αξίας 268 εκατ. δολαρίων είχαν ανακτηθεί. Επίσης, τις επόμενες 24 ώρες, ο χάκερ επέστρεψε tokens αξίας 342 εκατ. δολαρίων, που ανήκαν σε τρία κρυπτονομίσματα, στην εταιρεία. Επίσης, ανέβασε πολλές σελίδες στο blockchain, αποκαλύπτοντας τους λόγους που χάκαρε την εταιρεία και τις προτάσεις που του έκανε το Poly Network.

Όπως σημειώνει το BBC, σε μια εξέλιξη που προβληματίζει κάποιους ειδικούς του χώρου της κυβερνοασφαλείας, ο χάκερ υποστηρίζει πως η εταιρεία προσφέρθηκε να του καταβάλει 500.000 δολάρια αν επέστρεφε τα κλεμμένα, καθώς και υπόσχεση ασυλίας από δίωξη. Πάντως ο χάκερ λέει πως δεν δέχτηκε την πρόταση αυτή.

Το βράδυ της Πέμπτης το Poly Network ενημέρωσε ότι τα πιο πολλά από τα εναπομείναντα assets στην κατοχή του χάκερ είχαν μεταφερθεί σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι που ελεγχόταν τόσο από τον ίδιο όσο και από την εταιρεία. Ωστόσο, κάποια εξακολουθούν να απουσιάζουν.

«Ο χάκερ έχει ακόμα 33,4 εκατ. κλεμμένων Tether επειδή έχουν “παγώσει” από την ίδια την Tether» είπε στο BBC ο Τομ Ρόμπινσον, συνιδρυτής της Elliptic, που εδρεύει στο Λονδίνο, προσθέτοντας πως στο blockchain φαίνεται πως «μερικές χιλιάδες δολάρια» σε διάφορα άλλα tokens παρέμεναν στην κατοχή του. Πάντως δεν είναι ξεκάθαρο εάν αυτά υπάγονται στα κλεμμένα assets ή σε δωρεές που ζήτησε ο ίδιος για να αποζημιωθούν όσοι μπορεί να έχασαν χρήματα λόγω του χακαρίσματος.

Η Poly Network ανέφερε μέσω Twitter πως περιμένει ακόμα να ολοκληρωθεί η διαδικασία, μα πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με τον χάκερ, που αποκαλεί «Mr White Hat». Ως «white hat» χαρακτηρίζονται οι «ηθικοί» χάκερ που χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους για να βοηθήσουν οργανισμούς να βρουν προβλήματα ασφαλείας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό