29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

O Φερστάπεν έφτιαξε τροχόσπιτο με προσομοιωτή για virtual αγώνες στα τριήμερα των GP

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε έναν άλλο σύμπαν από εκείνο του Τζέιμς Χάντ και του Κίμι Ράικονεν, ο πρωταθλητής της Formula 1 σήμερα, Μαξ Φερστάπεν, προτιμά να περνά τον ελεύθερο χρόνο του -ακόμα και στα τριήμερα των GP της Formula 1 του αληθινού κόσμου- αγωνιζόμενος σε διαδικτυακούς αγώνες αυτοκινήτων.

Για το λόγο αυτό, ο Ολλανδός προσάρτησε στο ολοκαίνουριο motorhome που απέκτησε πρόσφατα έναν προσομοιωτή, κορυφαίας τεχνολογίας. Ο Μαξ θα χρησιμοποιεί αυτό το αυτοκινούμενο σε όλα τα ευρωπαϊκά GP της Formula 1 μέχρι το Σεπτέμβριο, για να συμμετέχει σε διαδικτυακούς ψηφιακούς αγώνες – όπως έκανε και το τριήμερο στην Ίμολα.

Στο GP της Εμίλια Ρομάνια ο 26χρονος συνδύασε τη συμμετοχή του στον 7ο φετινό γύρο της Formula 1 με το διαδικτυακό αγώνα των 24 Ωρών του Νίρμπουργκρινγκ στην ψηφιακή πλατφόρμα iRacing, οδηγώντας για την ομάδα Redline. Κέρδισε και τους δύο.

“Το motorhome μου τελείωσε φέτος”, είπε ο Φερστάπεν, “οπότε τώρα έβαλα εκεί και τον προσομοιωτή μου. Είναι βασικά ο ίδιος με τον προσμοιωτή που έχω και στο σπίτι, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα”.

Οι τεχνικοί της ομάδας της Redline κατέβαλλαν ιδιαίτερη προσπάθεια για να προετοιμάσουν τον προσομοιωτή του Ολλανδού για το τριήμερο της Ίμολα και τις 24 Ώρες του Νίρμπουργκρινγκ. “Χρειάστηκε να κατασκευάσουμε έναν προσομοιωτή που να χωρούσε στο τροχόσπιτό του. Τον συναρμολογήσαμε και μέσα σε δύο γύρους ανέβηκε σε κορυφαίο ρυθμό” είπε ο Άτζε Κέρκοφ, ιδρυτής της της Team Redline.

Και συνέχισε: “Αρχικά θα τον μεταφέραμε [τον προσομοιωτή] με ένα τρέιλερ της Formula 2 μαζί με την MP Motorsport, αλλά οριακά δεν χωρούσε. Όμως τελικά μας βοήθησαν πολύ γιατί βρέθηκε ένας τύπος που μεταφέρει λουλούδια και έτυχε να βρίσκεται εκεί για δικές του δουλειές!

Έπειτα το τοποθετήσαμε, αλλά είχαμε μια διακοπή ρεύματος. Ένας οδηγός προκάλεσε βραχυκύκλωμα από τη μηχανή του καφέ του στο σημείο που βρίσκονται τα τροχόσπιτα, οπότε αυτό που χρειαζόταν ήταν να τοποθετήσουμε μια εφεδρική μπαταρία.

Ψάξαμε στην Ίμολα και ακόμα και στο Μιλάνο για να τη βρούμε, αλλά εντέλει διαπιστώσαμε ότι ο Μαξ οδηγεί για μια ομάδα που έχει στοκ από τέτοια πράγματα – οπότε απλώς ζητήσαμε μία από την ομάδα [της Red Bull]”, κατέληξε ο Κέρκοφ.

Πάντως, η επιθυμία του Μαξ Φερστάπεν δεν περιορίζεται μόνο στους virtual αγώνες αντοχής, καθώς πρόσφατα παραδέχθηκε ότι είναι μέσα στις φιλοδοξίες του να λάβει μέρος στο WEC, και ιδιαίτερα στις 24 Ώρες του ΛεΜάν.

“Ελπίζω ότι κάτι τέτοιο θα καταστεί εφικτό σε πέντε ή έξι χρόνια”, είπε ο Ολλανδός. “Αν αυξάνονται όλο και πιο πολύ οι αγώνες [της F1] είναι σχεδόν αδύνατο να το κάνω αυτό τώρα. Διότι αν είναι να το κάνω, θέλω επίσης να προετοιμαστώ καλά και να είμαι ανταγωνιστικός.

Πρέπει να κάνεις καλές δοκιμές και να προετοιμαστείς με τη σωστή ομάδα, και προς στιγμήν δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο στη διάρκεια μας σεζόν της Formula 1”, κατέληξε ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό