26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

O Σ. Καλεντερίδης στο Naftemporiki TV για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας, αναφορικά με τα δικά της θαλάσσια πάρκα και την αναθεώρηση γκρίζων ζωνών, αναφέρθηκε ο συγγραφέας – στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στην εκπομπή «On politics» με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

«Είναι αφελείς, όσοι πιστεύουν ότι η Τουρκία θα αποστεί των επιδιώξεών της»

Αρχικά ο Σ. Καλεντερίδης αναφορικά με τη πρόθεση της Τουρκίας να δημιουργήσει θαλάσσια πάρκα, μέσω των οποίων επαναφέρει το θέμα των γκρίζων ζωνών, δήλωσε πως «Είναι στρατηγική της Τουρκίας. Αν κάποιοι εκπλήσσονται με αυτά που συμβαίνουν, τότε είναι αφελείς, όσοι πιστεύουν ότι η Τουρκία θα αποστεί των επιδιώξεών της, που είναι ότι δικαιώματα έχει η Ελλάδα στο Αιγαίο, ακριβώς τα ίδια έχει και η Τουρκία. Θα κάνει θαλάσσια πάρκα η Ελλάδα, θα κάνουμε κι εμείς, θα κάνει έρευνα διάσωσης η Ελλάδα, θα κάνουμε κι εμείς. Γιατί εκπλήσσονται ορισμένοι; Ποιος περίμενε ότι δεν θα αντιδράσει η Τουρκία σε όλα αυτά;».

«Ούτε μία στο εκατομμύριο περίπτωση, να το δεχτεί η Τουρκία»

Ενώ σχολίασε πως «όλα αυτά μπορεί να γίνονται για λόγους περιβαλλοντικούς όμως στην ουσία έχουμε εμπλοκή του ελληνικού κράτους σε αυτή τη διαδικασία. Αυτό δεν υπήρχε ούτε μία στο εκατομμύριο περίπτωση, να το δεχτεί η Τουρκία. Αν υπήρχε μία καλή στρατηγική για το θέμα, καλώς να ορίσουν».

Τέλος ανέφερε πως, εάν όλα αυτά έγιναν για να μπουν πιο βαθιά οι Τούρκοι στο Αιγαίο, τότε αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα. Δηλαδή είτε θα κάνουμε πίσω είτε θα δεχτούμε συνδιαχείριση».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό