23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

O Σόρος και ακόμη 17 δισεκατομμυριούχοι έλαβαν επίδομα στήριξης κατά την πανδημία

Ειδήσεις Ελλάδα

EPA/THOMAS PETER

Σύμφωνα με την ProPublica μεταξύ των δισεκατομμυριούχων που έλαβαν τις επιταγές ήταν ο Τζορτζ Σόρος με περιουσία 7,5 δισ. δολαρίων.

Τουλάχιστον 18 δισεκατομμυριούχοι και εκατοντάδες ακόμη εκατομμυριούχοι έλαβαν κατά την πανδημία τις επιταγές που χορήγησε η αμερικανική κυβέρνηση για τη στήριξη των μεσαίων και χαμηλότερων εισοδημάτων. 

Σύμφωνα με έρευνα της ProPublica τουλάχιστον 270 πλούσιοι έλαβαν τις επιταγές στον πρώτο γύρο των μέτρων στήριξης που έλαβε χώρα το 2020. Και τούτο παρά το γεγονός ότι εμφάνιζαν αθροιστικά πλούτο 5,7 δισ. δολαρίων. 

Οι επιταγές των 1.200 δολαρίων για κάθε άτομο ή 2.400 για έγγαμα ζευγάρια προορίζονταν για όσους είχαν μεικτό ατομικό εισόδημα έως 75.000 δολάρια ετησίως ή οικογενειακό εισόδημα έως 150.000 δολάρια ετησίως.  Πώς έφτασαν στα χέρια δισεκατομμυριούχων; Χάρη σε παραθυράκια που οι πολλοί εξ αυτών εκμεταλλεύονται, με αποτέλεσμα η προσωπική φορολογητέα περιουσία τους να εμφανίζεται στα χαρτιά πολύ μικρή. 

Σύμφωνα με την ProPublica μεταξύ των δισεκατομμυριούχων που έλαβαν τις επιταγές ήταν ο Τζορτζ Σόρος με περιουσία 7,5 δισ. δολαρίων και ο χρηματιστής Ίρα Ρενέρ, με πλούτο 3,7 δισ. δολαρίων. Δεν δέχθηκαν να σχολιάσουν εάν αυτό αληθεύει σε σχετικό αίτημα του CBS. 

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό