15.9 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

O Σιόβας γύρισε ύστερα από οκτώ χρόνια – «Για τους γιους μου παίζω πλέον» []

Ειδήσεις Ελλάδα

Την επιστροφή του στα σαλόνια της Super League πραγματοποίησε ο Δημήτρης Σιόβας (19/10) στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, μετά από οκτώ χρόνια.

Όντας πλέον 36 χρονών ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του για λογαριασμό της Λαμίας, έπειτα από μία μακρά καριέρα σε Πανιώνιο (2008- 2012), Ιωνικό (2009), Ολυμπιακό (2012- 2017), Λεγανές (2017- 2020), Ουέσκα (2020- 2021), και πριν επαναπατριστεί αγωνιζόταν στην Φορτούνα Σιτάρντ από το 2022.

Η τελευταία του παρουσία στα ελληνικά γήπεδα ήταν σε έναν αγώνα κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Πλατανιά το οποίο είχε λήξει 3-0 υπέρ των ερυθρολεύκων και μάλιστα ο πολύπειρος αμυντικός είχε βγάλει ασίστ στον Πάρντο για το 2-0 στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης, σε ένα ματς που είχε διεξαχθεί στις 26/10/2016.

Η τελευταία του συμμετοχή για παιχνίδι πρωταθλήματος ήταν στο ματς του Ολυμπιακού με την Καλλονή (επικράτησαν με 5-0 οι Πειραιώτες), και συγκεκριμένα το ημερολόγιο έγραφε 17/04/2016 στη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, 43ου τότε. Οπότε λογικό ήταν στην αναμέτρηση της Λαμίας με τον Αστέρα Τρίπολης να μαγνητίσει πάνω του τα βλέμματα, αφού πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με πολύ μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Όσον αφορά τις συμμετοχές του με την Εθνική, και εκεί έχει κάνει αισθητή την παρουσία του με 20 συμμετοχές στην εθνική ανδρών και 14 με την εθνική Ελπίδων.

Για τους γιους του

Μετά το τέλος της αναμέτρησης στο “Αθανάσιος Διάκος”, ο Δημήτρης Σιόβας μίλησε στην κάμερα του ΟΤΕ για την επιστροφή του στην Ελλάδα, λέγοντας πως παίζει πλέον για τους γιος του, οι οποίοι ήταν και στο γήπεδο για να τον δουν από κοντά. Μάλιστα, αποκάλυψε πως το καλοκαίρι σκεφτόταν να σταματήσει αλλά συνεχίζει στην Ελλάδα και στη Λαμία, αφού του το ζήτησε ο μεγάλος του γιος και για αυτόν τον λόγο αποφάσισε να παίξει για ακόμη μία χρόνια. Για το ματς με τον Αστέρα, ανέφερε πως έλειψε το γκολ, αλλάζει η ομάδα τον τρόπο παιχνιδιού της αφού πλέον υπάρχει ένας νέος προπονητής. Υπογράμμισε πως το γκολ θα έρθει και χρειάζεται υπομονή από όλους.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την επιστροφή του: «Ήθελα να γυρίσω να παίξω στην Ελλάδα. Η Λαμία μου έκανε την τιμή να έρθω να αγωνιστώ ξανά στα ελληνικά γήπεδα. Το απόλαυσα, είχα τους δύο γιους μου να με παρακολουθούν. Για αυτούς παίζω πλέον. Αυτό ήθελα, οπότε όλα μια χαρά. Για αυτούς ξεκίνησα να παίζω πάλι, γιατί το καλοκαίρι ήμουν 50-50 αν θα συνεχίσω ή όχι. Ήθελα ο μεγάλος μου γιος να παίξω πάλι ποδόσφαιρο, οπότε είπα θα παίξω».

Για το ματς με τον Αστέρα AKTOR: «Μας έλειψε το γκολ, αλλά τα παιδιά προσπάθησαν. Αλλάζουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, με νέο προπονητή και νέα τακτική. Πιστεύω ότι η ομάδα θα στρώσει. Δείχνει ένα καλύτερο πρόσωπο, χρειάζεται υπομονή, θα έρθει το γκολ κάποια στιγμή και θα πάρουμε τους βαθμούς που πρέπει».

Για τον Μπάλντοκ: «Λυπηθήκαμε πάρα πολύ, ένα γεγονός που όλη η Ελλάδα λυπήθηκε. Συλλυπητήρια στην οικογένεια, έχει κι ένα παιδί πίσω. Ας είμαστε όσο μπορούμε δίπλα σε αυτή την οικογένεια, ο Παναθηναϊκός είναι κοντά».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό