24.6 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

O Ράσελ δυσκολευόταν να σταθεί όρθιος μετά τον τερματισμό στη Σιγκαπούρη -Δείτε το VIDEO

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά την αποκάλυψη του Τότο Βολφ ότι οι Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ υπέστησαν (ήπια) θερμοπληξία στο GP της Σιγκαπούρης, ένα πλάνο που δεν μεταδόθηκε από την τηλεοπτική κάλυψη δείχνει τον δεύτερο να πασχίζει, λόγω της εξάντλησης, να περπατήσει βγαίνοντας από το κόκπιτ της Mercedes.

Το τροπικό κλίμα της Σιγκαπούρης, με θερμοκρασία 31° Κελσίου και υγρασία άνω του 80%, καταπόνησε τόσο τους οδηγούς της Formula 1 στο 18ο φετινό GP του σπορ την Κυριακή (22/9) που πολλοί εξ αυτών δυσκολεύτηκαν ακόμα και να βγουν από τα μονοθέσιά τους μετά τον τερματισμό, στο παρκ-φερμέ.

Ακόμα και οι νεαρότεροι οδηγοί σε ηλικία, όπως ο Τζορτζ Ράσελ και ο Φράνκο Κολαπίντο, δυσκολεύτηκαν -όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω Video- να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες για 62 διαδοχικούς γύρους, που μάλιστα δεν διακόπηκαν (για πρώτη φορά στη Σιγκαπούρη) από μια περίοδο οχήματος ασφαλείας.

Από μια διαφορετική λήψη, από την κάμερα του κόκπιτ της Sauber του Βάλτερι Μπότας, φαίνεται πιο καθαρά ο Ράσελ που παραπατά βγαίνοντας από το αυτοκίνητο, και για μία στιγμή σταματά για να στηριχτεί στα ελαστικά της Sauber και της Mercedes του.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ είπε ότι ο Ράσελ και ο Χάμιλτον υπέστησαν “κάτι σαν θερμοπληξία” στον αγώνα, και δεν αισθάνονταν καλά μετά τον τερματισμό.

Έτσι, η ομάδα ζήτησε από τη FIA την άδεια να παραλείψουν οι δύο Βρετανοί τις υποχρεώσεις τους προς τον Τύπο, και όταν την έλαβε οι Χάμιλτον και Ράσελ πήγαν απευθείας στις ειδικές μπανιέρες με παγωμένο νερό που είναι εγκαταστημένες στο πάντοκ της πίστας της Μαρίνα Μπέι, προκειμένου να αντιμετωπίζουν την αυξημένη τους σωματική θερμοκρασία.

Αργότερα, η ομάδα του Μπράκλεϊ ανέβασε ένα μικρό στο λογαριαασμό της στο Χ, όπου τα μέλη της ομάδας προσφέρουν στους Ράσελ και Χάμιλτον το βραδινό τους γεύμα – όταν πλέον και οι δύο είχαν συνέλθει από τον εξαντλητικό αγώνα της Σιγκαπούρης.

Θυμίζουμε ότι το περσινό GP του Κατάρ έφτασε στα όρια του απάνθρωπου, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας (και του ρυθμού του αγώνα με την υποχρεωτική χρήση τριών σετ ελαστικών), με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να φτάσουν στα όρια της λιποθυμίας ή να κάνουν εμετό στη διάρκεια του αγώνα. Μάλιστα, ο Λόγκαν Σάρτζεαντ της Williams αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω θερμοπληξίας.

Η FIA ελπίζει ότι η μεταφορά του αγώνα του Κατάρ φέτος στο Νοέμβριο θα λύσει το πρόβλημα, όπως και οι υποχρεωτικοί αεραγωγοί που πρέπει να έχουν από φέτος τα μονοθέσια για να δροσίζονται οι οδηγοί. Μελλοντικά, στόχος της Ομοσπονδίας είναι να προστεθεί στα μονοθέσια σύστημα κλιματισμού για τους πιο θερμούς αγώνες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό