27.7 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

O Παυλίδης έγραψε ιστορία στο Γουέμπλεϊ και ξεπέρασε… τον Τσιμίκα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στον απόηχο του θανάτου του Μπάλντογκ που σκόρπισε θλίψη στο ελληνικό αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, η Εθνική μας ομάδα «σόκαρε» τους Άγγλους, έκανε κατάθεση ψυχής και πήρε το «διπλό», με σκορ 2-1.

Η Εθνική μας ομάδα έπαιξε εκπληκτικά στο Γουέμπλεϊ και με δυο γκολ του Παυλίδη κατάφερε να νικήσει τους φιναλίστ του περασμένου Euro, Άγγλους. Τίμησε έτσι, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μνήμη του Τζόρτζ Μπάλντοκ και πήρε μια τεράστια νίκη για την 3η αγωνιστική του Nations League!

Ο στράικερ της Μπενφίκα, πέτυχε κάτι που δεν είχε πετύχει κανείς άλλος Έλληνας μέχρι στιγμής. Με τα δύο γκολ που σημείωσε, έγινε ο πρώτος Έλληνας που σκοράρει στο εμβληματικό Γουέμπλεϊ όσον αφορά την κανονική διάρκεια του αγώνα. Κάτι παρόμοιο είχε κάνει και ο Τσιμίκας που είχε σκοράρει στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με την Λίβερπουλ. Ωστόσο, ο Έλληνας αμυντικός είχε σκοράρει στην διαδικασία των πέναλτι και όχι στο 90λεπτο.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής, που σκοράρει στο Γουέμπλεϊ (παλιό και νέο) σε διάρκεια αγώνα. Δεν θεωρείται στη διάρκεια του αγώνα το γκολ του Τσιμίκα στη διαδικασία των πέναλτι στον τελικό Κυπέλλου του 2022. pic.twitter.com/2s6wpibyaH

— soccerbase.gr (@SoccerbaseG) October 10, 2024

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παυλίδη μετά το ιστορικό παιχνίδι:

Για τα συναισθήματα: «Ιδιαίτερη μέρα και ο αγώνας. Η σκέψη μας είναι για τον Τζορτζ. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ακυρώσουμε αυτό το παιχνίδι. Είμαστε εδώ, είμαστε επαγγελματίες, έπρεπε να το παίξουμε Δώσαμε την ψυχή μας γι’ αυτόν. Είναι δύσκολες στιγμές, ιδιαίτερος αγώνας όχι γιατί παίζαμε με την Αγγλία, αλλά γι αυτό που συνέβη, με τον Τζορτζ. Συλλυπητήρια στην οικογένεια».

Για τα δύο γκολ του: «Δεν είναι ημέρα να μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο, είναι κάτι παραπάνω. Ήταν μέρος της ομάδας μας. Θα μας λείψει πολύ, δεν είναι μέρα να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, αλλά για να σωπάσουμε, θα τον θυμόμαστε. Η σκέψη μας με τους δικούς του».

Για τον βουβό πανηγυρισμό: «Όλη η μέρα ήταν βουβή, ακόμη και τώρα. Νικήσαμε και δεν το χαιρόμαστε πραγματικά. Μία εικόνα 1000 λέξεις, δεν υπάρχουν λόγια και δεν έχω κάτι να πω».

Η Ελλάδα μετά το θρίαμβο στο Γουέμπλεϊ επί της Αγγλίας με 2-1, είναι μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας. Έχει βάλει τις βάσεις πλέον η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για να τερματίσει στην κορυφή και να ανέβει κατηγορία στη διοργάνωση. Κομβικό για την Ελλάδα το επόμενο παιχνίδι με αντίπαλο την Ιρλανδία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την ερχόμενη Κυριακή (13/10), όπου η Εθνική ομάδα θα πάει για την 4η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό