30 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

O Ολυμπιακός στον ποδοσφαιρικό Ολυμπο άνοιξε το δρόμο

Ειδήσεις Ελλάδα

Όσοι είμαστε στα γήπεδα από πιτσιρίκια και βιώνουμε την μαγεία του ποδοσφαίρου κάθε Κυριακή αντιλαμβανόμαστε, ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων, την τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού.

Το ποδόσφαιρο είναι ο Βασιλιάς των Σπορ και αυτό από μόνο του λέει πολλά για την τεράστια επιτυχία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού. Η κατάκτηση του Κονφερενς Λιγκ ανοίγει το δρόμο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δίνει κίνητρο και στις υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες, όπως ουσιαστικά είπε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, να προσπαθήσουν και να κατακτήσουν και αυτές τρόπαια.

Οσοι βιώσαμε την μαγεία της κατάκτησης του Euro πριν 20 χρόνια και είδαμε την ασύλληπτη νίκη επί της Πορτογαλίας μέσα στη Λισαβόνα και μετά τα δάκρυα του μεγάλου Πορτογάλου θρύλου του ποδοσφαίρου, Εουσέμπιο, πιστεύαμε ότι άνοιξαν νέοι δρόμοι στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Μικρά βήματα έγιναν, αλλά όχι κάτι σπουδαίο, Σίγουρα αλλάξαμε ως Εθνική στάτους αλλά δεν καταφέραμε ως χώρα να φτιάξουμε κάτι καλύτερο στο ποδόσφαιρό μας. Απόδειξη η άθλια εικόνα του περασμένου Σαββάτου στον τελικό της ΕΠΟ μεταξύ Αρη και Παναθηναϊκού στο άδειο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όταν σε πολλές χώρες της Ευρώπης την ίδια μέρα διεξάγονταν τελικοί και ήταν στιγμές χαράς, ενώ εδώ θλίψης.

Αυτή η θλίψη μετουσιώθηκε σε χαρά για τους φίλους του Ολυμπιακού πρώτα απ’ όλα χθες, αλλά και για τους Έλληνες φιλάθλους που δεν σκέπτονται οπαδικά και φανατικά καθώς είδαν μια Ελληνική Ομάδα να κατακτά έναν Ευρωπαϊκό τίτλο σε μια διοργάνωση που δεν ήταν περίπατος για τους μυημένους.

Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα. Γιατί, όπως είπε και ο σπουδαίος –για πολλούς που ξέρουμε από ποδόσφαιρο- προπονητής του Ολυμπιακού, ο Βάσκος Μεντιλίμπαρ, από τη μια μέρα στην άλλη μπορεί να βρεθείς από τα ψηλά στα χαμηλά.

Και η Ελλάδα μετά την κατάκτηση του Euro το 2004 από τον Ολυμπο έπεσε στα λασπόνερα και αυτό δεν πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Μια επιτυχία όπως του Ολυμπιακού ή και άλλων ομάδων μελλοντικά, δίνει κίνητρο, φτιάχνει κλίμα και κυρίως δίνει αφορμή για να χτιστούν γερές βάσεις για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Άρα, θέλει οργάνωση, μεθοδικότητα, σοβαρότητα και σωστές κινήσεις, ενώ πρέπει να δοθεί έμφαση στο φυτώριο των ομάδων, στις Ακαδημίες με ότι αυτό σημαίνει για το μέλλον.

Το ποδόσφαιρο δεν παύει να συγκινεί την πλειοψηφία των φιλάθλων. Οποιος –α δεν το έχει βιώσει αυτό δεν μπορεί να αντιληφθεί την επίδραση που έχει το λαοφιλές άθλημα σε πολλούς τομείς.

Από εδώ και πέρα, θέλει δουλειά, δουλειά, δουλειά από όλους στο χώρο του ποδοσφαίρου. Να τεθούν στόχοι και να υπάρχει όραμα ή όνειρα που ενίοτε γίνονται και πραγματικότητα όπως και για τον Ολυμπιακό. Να υπάρχει αντοχή και υπομονή.

Και όπως έχει πει ο μεγάλος Γάλλος –νομπελίστας- Συγγραφέας, Αλμπέρ Καμύ που στα νιάτα του ήταν τερματοφύλακας: «Όλα όσα ξέρω για την ηθική και την αίσθηση καθήκοντος τα έχω μάθει από το ποδόσφαιρο».

Και ως εκ τούτου, το ποδόσφαιρο είναι χρυσός αρκεί να ξέρεις να το αξιοποιήσεις. Ευκαιρίες θα υπάρξουν. Η αρχή έγινε και σε συλλογικό επίπεδο με τον Ολυμπιακό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό