18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

O νέος Dimensity 900 της MediaTek προσφέρει 5G στη μεσαία κατηγορία

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Θάνου Παλάγκα

Τον προηγούμενο μήνα υπήρχαν οι φήμες ότι η MediaTek θα κυκλοφορήσει ένα chip στα 4nm φέτος, αλλά η σημερινή ανακοίνωση δεν έχει να κάνει με αυτό. Το Dimensity 900 είναι ένα chip για μεσαίας κατηγορίας κινητά. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η υποστήριξη 5G.

Ο νέος επεξεργαστής έχει δύο πυρήνες Arm Cortex-A78 (έως 2.4GHz), έξι Arm Cortex-A55 (έως 2 GHz) και μια Arm Mali-G68 GPU. Επίσης υποστηρίζει RAM LPDDR5 και αποθηκευτικό χώρο UFS3.1.

Σε ότι αφορά την αποδοτικότητα το νέο chip είναι 8% πιο οικονομικό σε κατανάλωση ενέργειας από την τεχνολογία 7nm. Επίσης θα έχει πιο γρήγορη επίδοση στην μεταφορά δεδομένων μέσω 5G, όπως και υποστήριξη για dual 5G. Ακόμα, θα έχει πολλές βελτιώσεις σε ότι αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, επομένως μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Θα υποστηρίζει επίσης ανάλυση Full HD+ με120Hz οθόνη, όπως επίσης και 4Κ HDR καταγραφή βίντεο και σύστημα αποθορυβοποίησης. Οι κάμερες θα μπορούν να φτάνουν εως τα 108ΜΡ.

Το μόνο πράγμα που δεν ανακοινώθηκε για τον νέο Dimensity 900, είναι το πότε θα τον δούμε μέσα στις πρώτες συσκευές, αλλά υποθέτουμε ότι αυτό θα γίνει μάλλον σύντομα.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό