Home Auto • Moto O νέος κινητήρας της Bugatti είναι V16, υβριδικός και με σούπερ ήχο!...

O νέος κινητήρας της Bugatti είναι V16, υβριδικός και με σούπερ ήχο! (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ολοκλήρωση της σειράς των 500 Bugatti Chirοn σημαίνει αυτόματα και τη συνταξιοδότηση του εμβληματικού W16 των 8.000 κυβικών της μάρκας, η απόδοση του οποίου είχε φτάσει και τους 1.600 ίππους.

Έτσι το μοντέλο που θα διαδεχθεί τη Chiron θα έχει και έναν καινούργιο κινητήρα, ο οποίος ανακοινώθηκε μέσω του βίντεο που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια.

Ο οποίος θα είναι και πάλι 16κύλινδρος, αλλά αυτή τη φορά σε διάταξη V και όχι σε W και υβριδικός. Το υβριδικό σκέλος προέρχεται φυσικά από την κροατική Rimac, στην οποία άλλωστε ανήκει τυπικά η Bugatti.

Η οποία δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες σχετικά με τη χωρητικότητα του V16 ή την απόδοσή τους αν και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για έως 2.000 ίππους.

Το σύντομο βίντεο και οι εικόνες που το συνοδεύουν επικεντρώνονται στην εντυπωσιακή εισαγωγή από ανθρακονήματα στην οποία αναγράφεται τόσο το όνομα της γαλλικής εταιρείας, όσο και το V16 και η σειρά ανάφλεξης των κυλίνδρων. Η οποία είναι «5-7», «14-16», «2-8», «6-4» κ.λπ.

Το κιβώτιο θα είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη, ενώ ο νέος V16 θα έχει ένα πιο έντονο και πιο χαρακτηριστικό ηχόχρωμα σε σχέση με τον W16 που έχει στις πλάτες του σχεδόν δύο δεκαετίες καθώς παρουσιάστηκε μαζί με τη Veyron.

Το βέβαιο είναι πως σε σχέση με αυτόν και από πλευράς κατασκευής ο V16 θα είναι πιο απλός, καθώς θα αποτελείται από δύο οχτακύλινδρα μπλοκ και όχι από δύο ζευγάρια VR4.

Αυτό σημαίνει πως το μήκος του V16 θα είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τον W16 κάτι που ίσως οδηγήσει και σε αύξηση του μεταξονίου σε σχέση με την Chiron.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version