31.3 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Oι πληροφορίες που ζητούσε η ΕΕ για τα εργοστάσια τους σόκαραν τους Κινέζους!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πλήθος των λεπτομερών πληροφοριών που ζήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τους Κινέζους κατασκευαστές αυτοκινήτων σχετικά με τις αλυσίδες εφοδιασμού τους κατά τη διάρκεια της οκτάμηνης έρευνας για τις επιδοτήσεις ήταν πρωτοφανές και υπονόμευσε τον υγιή ανταγωνισμό, ανέφερε την Πέμπτη το κινεζικό υπουργείο εμπορίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εποπτεύει την εμπορική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 χωρών, ανακοίνωσε στις 12 Ιουνίου ότι θα επιβάλει πρόσθετους δασμούς έως και 38,1% στα εισαγόμενα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα από τον Ιούλιο για να αντιμετωπίσει τις υπερβολικές κινεζικές επιδοτήσεις.

Οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ήταν «σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι» με την απόφαση μετά την πλήρη συνεργασία τους, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου εμπορίου.

«Ο τύπος, η έκταση και η ποσότητα των πληροφοριών που συλλέχθηκαν από την ευρωπαϊκή πλευρά ήταν πρωτοφανή και πολύ περισσότερα από ό,τι απαιτείται για μια έρευνα αντισταθμιστικών δασμών», δήλωσε ο Χε Γιαντόνγκ, απαντώντας σε ερώτηση των κινεζικών κρατικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με το αν η Επιτροπή προσπάθησε να κατασκοπεύσει τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας.

Η Επιτροπή ζήτησε από τους Κινέζους κατασκευαστές αυτοκινήτων να παραδώσουν πληροφορίες σχετικά με την προμήθεια πρώτων υλών για μπαταρίες, την κατασκευή εξαρτημάτων, τις τιμές και την ανάπτυξη καναλιών πώλησης, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη δημοσίευσαν άρθρο που υποστηρίζει ότι η Επιτροπή προσπάθησε να κατασκοπεύσει τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, λόγω των «πολλών παράλογων απαιτήσεων κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας» και ότι η έρευνα ήταν «έρευνα μόνο κατ’ όνομα».

Η κίνηση της Επιτροπής «στερείται νομικής βάσης και βλάπτει την παγκόσμια πράσινη μετάβαση και την ανοιχτή συνεργασία», δήλωσε ο Χε Γιαντόνγκ την Πέμπτη.

Η Κίνα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εταιρειών της, πρόσθεσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό