20.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Oι γερμανίδες αθλήτριες γυμναστικής των Ολυμπιακών επέλεξαν συνειδητά ολόσωμες στολές και καταχειροκροτήθηκαν

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά τις αντίστοιχες πρωτοποριακές αμφιέσεις στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον περασμένο Απρίλιο, με τη γερμανική Ομοσπονδία Γυμναστικής να δηλώνει σε ανακοίνωσή της ότι είναι μια απόφαση που στηρίζει ένθερμα την ελευθερία της επιλογής, οι γερμανίδες αθλήτριες της αγωνιστικής γυμναστικής εμφανίστηκαν και πάλι με ολόσωμες στολές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Αξιοποιώντας τον κανονισμό που επιτρέπει στους αθλητές να φορούν «μια ολόσωμη φόρμα μακριά από τους γοφούς μέχρι τον αστράγαλο» αρθρώνουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στη σεξουαλικοποίηση του σώματός τους. Συγκεκριμένα, τα μέλη της αποστολής, η Σάρα Βος, η Παουλίνε Σέφερ, η Ελίζαμπεθ Σάιτς και η Κιμ Μπούι, έκαναν τις αθλητικές τους επιδείξεις με ολόσωμες φόρμες σε μαύρο και μοβ χρώμα, αφήνοντας στην άκρη τις αποκαλυπτικές στολές τύπου μαγιό που συνήθιζαν να φορούν και που άφηναν τα περισσότερα σημεία ακάλυπτα. Αυτή η εμφάνισή τους στον προκριματικό γύρο τους χάρισε το σεβασμό όλων και ήταν αναμφισβήτητα μία επιλογή που επικροτήθηκε.

Η Σάρα Βος εξήγησε στο Ρόιτερς την απόφασή τους να  ντυθούν έτσι λέγοντας πως: «Μεγαλώνοντας ως γυναίκα είναι πάντα δύσκολο να συνηθίσεις το σώμα σου. Εμείς θέλουμε να είμαστε σίγουρες πως όλοι νιώθουν άνετα και δείχνουμε σε όλους πως μπορούν να φορούν ό,τι θέλουν και πάλι να φαίνονται υπέροχοι, να νιώθουν υπέροχοι, είτε είναι ολόσωμο, είτε κοντό».

«Όλες θέλουμε να αισθανόμαστε άνετα με το σώμα μας» πρόσθεσε η Σάρα, που δήλωσε ότι είχε αρχίσει να νιώθει άσχημα με την κοντή στολή που φορούσαν τόσα χρόνια και έστειλε με αυτόν τον τρόπο το δικό της μήνυμα ενάντια στη σεξουαλικοποίηση του γυναικείου σώματος.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό