18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Oι πρώτες αναλύσεις δείχνουν ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος του εργαστηρίου

Ειδήσεις Ελλάδα

«Σχετικά με το Deltacron (ανάμιξη Delta και Omicron) της Κύπρου που ακούστηκε πολύ στα ελληνικά ΜΜΕ πρόσφατα, οι πρώτες ανεξάρτητες αναλύσεις δείχνουν ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος του εργαστηρίου στην διαδικασία διαβάσματος του γονιδιώματος» αναφέρει σε ανάρτησή του, ο επίκουρος καθηγητής Ιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

 

Μάλιστα ο επίκουρος καθηγητής παραθέτει σχόλιο του δρ. Thomas Peacock του Imperial College που δίνει σχετικές εξηγήσεις, λέγοντας χιουμοριστικά ότι απευθύνεται σε «μερακλήδες που θέλουν να ξέρουν τι είδους τεχνικό λάθος αναφέρεται».

Αντιδρώντας  ο δρ. Λεόντιος Κωστίκης έκανε λόγο για λανθασμένη, βεβιασμένη και επιστημονικά ανήθικη δήλωση, σύμφωνα με το Sigma Live. «Δεν γνωρίζουν τα αποτελέσματα που κατέχουμε», συμπλήρωσε ο καθηγητής του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, που είχε ανακοινώσει ότι η Deltacron ταυτοποιήθηκε σε 25 περιπτώσεις στη χώρα. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας για την Deltacron θα σταλούν και στην Ελλάδα, σε διακεκριμένο επιστήμονα «για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές», συμπλήρωσε ο δρ.. Κωστίκης. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό