24.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Nissan, Honda και Mitsubishi επιβεβαιώνουν την συνεργασία τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Αυτό που ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας ως φήμη πολύ γρήγορα έγινε επιβεβαιωμένη, επίσημη είδηση με τις Nissan, Honda και Mitsubishi  να ανακοινώνουν ότι προχωρούν στην υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας με στόχο την συζήτηση και εξερεύνηση ενός πλαισίου για “την περαιτέρω εξέλιξη της ευφυίας και του εξηλεκτρισμού των αυτοκινήτων” βάσει της συμφωνίας μεταξύ Nissan και Honda από τον περασμένο Μάρτιο. Με πιο απλά λόγια, οι Nissan, Honda και Mitsubishi θα ενώσουν τις δυνάμεις τους εστιάζοντας την προσοχή τους στην εξέλιξη λογισμικού και τον διαμοιρασμό του κόστους έρευνας και εξέλιξης εξηλεκτρισμένων οχημάτων. Απώτερος στόχος όπως δηλώνουν από κοινού οι τρεις μάρκες είναι η επίτευξη ουδετερότητας όσον αφορά στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και η επιτάχυνση της πορείας προς μία κοινωνία μηδενικών θανάτων από αυτοκινητιστικά δυστυχήματα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η συζήτηση ανάμεσα τους δεν επεκτείνεται και σε άλλα μονοπάτια.
Η ουσία της συνεργασίας λοιπόν δεν αλλάζει, απλά προστίθεται σε αυτήν και η Mitsubishi που χρειάζεται όσο τίποτα άλλο συμμάχους που θα την βοηθήσουν να αντιστρέψει την καθοδική πορεία που έχει τα τελευταία χρόνια. Όπως αναφέρει η κοινή δήλωση είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουν νέα αξία με την ενσωμάτωση τεχνολογίας και τεχνογνωσίας από κάθε εταιρία και με την βελτίωση των συνεργιών. Η συμμετοχή της Mitsubishi στους τομείς πιθανής συνεργασίας δεν θα προσθέτει μονάχα γνώση και δυνατά στοιχεία αλλά θα παρέχει επιπλέον συνέργειες που μπορούν να δημιουργηθούν μονάχα από τρεις μάρκες καθώς και νέες ευκαιρίες.

Ταυτόχρονα με την επιβεβαίωση της προσθήκης της Mitsubishi στο μέχρι πρότινος… ντουέτο, οι Honda και Nissan έδωσαν στη δημοσιότητα μία επιπλέον ανακοίνωση στην οποία εξηγούν την πρόοδο των μεταξύ τους συζητήσεων καθώς και την επέκταση του σκοπού της συνεργασίας. Οι δύο εταιρίες συμφώνησαν στην από κοινού εξέλιξη διάφορων projects, συμπεριλαμβανομένων αρχιτεκτονικών για την επόμενη γενιά των “software-defined” οχημάτων που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου έναν χρόνο, οπότε οι Nissan και Honda θα αποφασίσουν για το αν θα περάσει σε μαζική παραγωγή. Αναφορικά με το λογισμικό, το σημείο εστίασης θα είναι η τεχνολογία (ημι)αυτόνομης οδήγησης, συστημάτων συνδεσιμότητας και η ενσωμάτωση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης ενώ εξίσου σημαντικά, αν όχι σημαντικότερα, οι δύο μάρκες θα συνεργαστούν για την εξέλιξη και την παραγωγή μπαταριών και άλλων εξαρτημάτων για ηλεκτρικά οχήματα όπως για παράδειγμα οι ηλεκτροκινητήρες, οι εναλλάκτες κ.ά. Η συνεργασία όμως ή αν θέλουμε να είμαστε πιο ακριβείς, η διαδικασία της εξερεύνησης περιλαμβάνει και την έρευνα για κοινά μοντέλα – ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά, σε ποιες κατηγορίες και σε ποιες περιοχές θα προσφέρονται. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουμε προς το παρόν αλλά όπως φαίνεται, η συνεργασία ανάμεσα στη Nissan και την Honda (και εν μέρει την Mitsubishi) θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ενώ άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο, το τοπίο στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου διχοτομείται με την μία πλευρά να βρίσκει τις Honda, Nissan και Mitsubishi και την άλλη τις Toyota, Daihatsu, Suzuki, Subaru και Mazda.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό