16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Nissan: Μόνο εξηλεκτρισμένα μοντέλα στην Ευρώπη από το 2023

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Nissan ανακοίνωσε ότι κάθε μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη από το 2023 θα διαθέτει εξηλεκτρισμένο σύνολο κίνησης. Αυτό σημαίνει ότι μετά την απόφαση της να μην επενδύσει στο Euro 7 για επιβατικά αυτοκίνητα, η Nissan δεν θα παρουσιάσει κανένα νέο επιβατικό αυτοκίνητο με αμιγώς κινητήρα εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη, από το 2023.

Η Nissan αναμένει το 75% του μείγματος πωλήσεών της στην Γηραιά Ήπειρο να είναι εξηλεκτρισμένο έως το 2026, με φιλοδοξία να φτάσει το 100% μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας. Με την εισαγωγή της υβριδικής τεχνολογίας στο Juke, του συστήματος e-Power στο Qashqai και στο X-Trail και με το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού Ariya στα τέλη του καλοκαιριού, το 2022 σηματοδοτεί τη χρονιά όπου η Nissan θα προσφέρει λύσεις ηλεκτροκίνησης που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των υποψήφιων αγοραστών.

Εκτός από τα αυτοκίνητα, η Nissan εργάζεται πάνω σε ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρικό ενεργειακό οικοσύστημα, το οποίο διερευνά πρωτοβουλίες για τη βελτιστοποίηση και την επέκταση των δυνατοτήτων διαχείρισης ενέργειας των μπαταριών.
Το οικοσύστημα της Nissan, το EV36Zero, που εδρεύει στο εργοστάσιο του Sunderland στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνδυάζει την παραγωγή οχημάτων και μπαταριών, που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θέτοντας το πλαίσιο για το μέλλον της παραγωγής οχημάτων στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό