18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Nissan και Honda προχωρούν σε απολύσεις λόγω της πανδημίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τις ΗΠΑ να είναι η χώρα που έχει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού παγκοσμίως, μιας και μέχρι σήμερα αυτά έχουν ξεπεράσει τις 370.000, με τους θανάτους να φτάνουν τις 11.042, η κυβέρνηση του Donald Trump έχει επεκτείνει τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας έως και τις 30 Απριλίου.

Με όλα τα εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων να είναι κλειστά, η Nissan ανακοίνωσε πως απολύει περίπου 10.000 εργαζομένους της στις ΗΠΑ, κυρίως από τα εργοστάσια της σε Τένεσι και Μισισίπι. Η Nissan δηλώνει πως σχεδιάζει να επαναπροσλάβει τους εργαζομένους που απολύονται, μόλις τα εργοστάσια ξεκινήσουν ξανά την λειτουργία τους.
Επίσης η Nissan θα απολήσει προσωρινά περισσότερους από 6.000 εργαζομένους της από το εργοστάσιό της στο Sunderland της Αγγλίας και περίπου 3.000 εργαζομένους της από το εργοστάσιό της στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Η Honda από την μεριά της θέτει σε αναγκαστική προσωρινή άδεια περίπου το μισό προσωπικό της στις ΗΠΑ, πάνω από 10.000 εργαζομένους της.
Honda, Nissan και FCA θέλουν να επανεκκινήσουν την παραγωγή των εργοστασίων τους στις αρχές Μαΐου εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ενώ η GM και η Ford έχουν κλείσει επ’αόριστον τα εργοστάσιά τους στις ΗΠΑ, δηλώνοντας πως αξιολογούν τις συνθήκες δημόσιας υγείας, τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης και την ετοιμότητα των προμηθευτών, για να καθορίσουν πότε είναι σωστός ο χρόνος για να ξαναρχίσει η παραγωγή στα εργοστάσια τους στη Βόρεια Αμερική.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό