19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

NATO: Κρίσιμη συνάντηση για Φινλαδία και Σουηδία – Τι ζητά η τουρκική αντιπροσωπεία – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνεχίζονται σήμερα, Δευτέρα (20/6) οι διαπραγματεύσεις για το αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, με την τουρκική αντιπροσωπεία να βρίσκεται στις Βρυξέλλες υπό την ηγεσία του «δεξιού χεριού» του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν και του τούρκου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TRT Haber που αναμεταδίδει το CNN Turk, στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται η τουρκική προσδοκία ότι οι δύο σκανδιναβικές χώρες θα κάνουν συγκεκριμένα βήματα αναφορικά με το YPG, την επέκταση της «τρομοκρατικής οργάνωσης» PKK στη Συρία.

Μετά τη συνάντηση που έγινε στην Άγκυρα στις 25 Μαΐου, υπήρξε ανταλλαγή εγγράφων σχετικά με τις προσδοκίες μεταξύ των μερών. Αυτά τα έγγραφα θα συζητηθούν στη συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Τέξας: Να αποσχιστεί η πολιτεία από τις ΗΠΑ ζητούν Ρεπουμπλικάνοι

Η Τουρκία δεν βλέπει ευνοϊκά την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, δηλώνοντας ότι οι χώρες που φιλοξενούν «τρομοκρατικές» οργανώσεις δεν πρέπει να περιλαμβάνονται στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι οργανισμός ασφαλείας.

Το μήνυμα του Καλίν

Ο Καλίν, σχετικά με την ένταξη των δύο χωρών της Βαλτικής, δήλωσε: «Έχουμε ορίσει ξεκάθαρα τις δικές μας βασικές αρχές για το πώς θα προχωρήσει αυτή η διαδικασία. Όλοι γνωρίζουν ποιες είναι οι προσδοκίες μας, το μοιραστήκαμε με όλους ανοιχτά και ξεκάθαρα, ιδιαίτερα στη Σουηδία και τη Φινλανδία. Τερματισμός της ύπαρξης τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το PKK, PYD, YPG, FETÖ και DHKP-C και των «πολιτικών» τους οργανώσεων στην Τουρκία και αποτροπή συλλογής χρημάτων, στρατολόγησης προσωπικού, δραστηριοτήτων και προπαγάνδας κατά της Τουρκίας αποτελούν τη βάση των προσδοκιών μας», είπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό