15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Nίκη του Hamilton και της στρατηγικής της Mercedes

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε έναν αγώνα χωρίς σημαντικές εκπλήξεις και αγωνιστική δράση, ο Lewis Hamilton κατάφερε να πάρει μία ακόμα νίκη, την τρίτη για φέτος και 98η στην καριέρα του.
Μία νίκη που δεν ήρθε αρκετά εύκολα, καθώς ο Verstappen αποδείχθηκε σκληρό καρύδι μέχρι τα μισά του αγώνα, έχοντας καταφέρει μάλιστα να πάρει κεφάλι στην εκκίνηση.
Η Red Bull φάνηκε για άλλη μια φορά ανταγωνιστική, όμως η Mercedes δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, ιδίως σε ότι αφορά την στρατηγική και τις αλλαγές των ελαστικών σε μία πίστα που ούτως ή άλλως ήταν βολική για αυτήν.
Είκοσι γύρους πριν το τέλος η Mercedes έκανε την κίνηση-ματ, καλώντας για αλλαγή ελαστικών τον Hamilton. Η απόφαση αυτή έκρινε και εν πολλοίς τον αγώνα, καθώς από εκεί και πέρα ο πρωταθλητής οδήγησε με απίστευτη ταχύτητα, ροκάνισε την διαφορά, και τελικά κατάφερε να βρεθεί πίσω από τον Verstappen και να τον περάσει στους τελευταίους γύρους.
Ο Ολλανδός προσπάθησε αρκετά, όμως ήταν αδύνατον να αντισταθεί στην υπεροχή της Mercedes και στην διαχείριση που έγινε στον αγώνα μέσω της στρατηγικής και των ελαστικών.  
Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Bottas έχοντας εκμεταλλευτεί και αυτός την σωστή στρατηγική της ομάδας του σε όλα τα επίπεδα.
Tην δεκάδα έκλεισαν στην τέταρτη θέση ο σταθερός Leclerc με Ferrari, Perez με Red Bull, Ricciardo με McLaren, Sainz με Ferrari, Norris με McLaren, Ocon με Alpine και Gasly με AlphaTauri. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό