24 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Nέο Hyundai Tucson – Με πολλές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και τιμές από 29190 Ευρώ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ώρα για την ανανέωση του άκρως επιτυχημένου SUV της Hyundai, του Tucson έφτασε και η Κορεάτικη μάρκα επενέβη σε αρκετά σημεία, προκειμένου να διατηρήσει φρέσκο και ανταγωνιστικό το μοντέλο της.  Η σχεδίαση του νέου Tucson βασίζεται στην σχεδιαστική φιλοσοφία Sensuous Sportiness της Hyundai και περιλαμβάνει επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μεγαλύτερα φώτα ημέρας, καινούργιες ζάντες αλουμινίου και νέες χρωματικές επιλογές. Το πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό περιλαμβάνει αναβαθμίσεις στο ταμπλό, το τιμόνι, τα καθίσματα και το σύστημα infotainment, με στόχο τη βελτίωση της άνεσης και της ευκολίας για όλους τους επιβάτες. Το νέο Tucson διαθέτει την τελευταία γενιά συστήματος infotainment της Hyundai, το Connected Car Navigation Cockpit (ccNC). Η νέα κυρτή πανοραμική οθόνη συνδυάζει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών και την οθόνη αφής των επίσης 12,3 ιντσών του συστήματος infotainment σε μια ενιαία μονάδα.

Οι ενημερώσεις Over-the-Air (OTA) για απρόσκοπτη συντήρηση και η πρόσβαση στα Features on Demand εξασφαλίζουν πως θα χρησιμοποιείται το πιο πρόσφατο λογισμικό και οι αντίστοιχες δυνατότητες infotainment. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως οι υποψήφιοι πελάτες που θα επιλέξουν τελικά το Tucson, μπορούν να επωφεληθούν από τα ανανεωμένα γραφικά του νέου συστήματος και τις πρωτοποριακές υπηρεσίες Bluelink® Connected Car Services, που διαθέτουν χαρακτηριστικά όπως Connected Routing, Hyundai Live Services και σύνδεση σε πραγματικό χρόνο με την εφαρμογή Bluelink®. Το νέο TUCSON είναι ακόμη περισσότερο προσανατολισμένο στον άνθρωπο διαθέτοντας μια σειρά από χαρακτηριστικά άνεσης, όπως τριζωνικό κλιματισμό, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός και πίσω καθώς και αεριζόμενα εμπρός καθίσματα. Τα πίσω καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν σε αναλογία 4:2:4 με το πάτημα ενός κουμπιού ή εξ αποστάσεως για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία. Επίσης είναι επίσης πιο άνετο από ποτέ με χωρητικότητα πορτμπαγκάζ έως και 620 λίτρα.

Το νέο μοντέλο της Hyundai εξοπλίζεται με ένα βελτιωμένο σύστημα επτά αερόσακων, το οποίο διαθέτει επιπλέον έναν κεντρικό πλευρικό αερόσακο για να αποτρέπει τη σύγκρουση μεταξύ των δύο εμπρός επιβατών. Το νέο σύστημα Crosswind Stability Control (CWC) αντιμετωπίζει τους ισχυρούς ανέμους κατά την οδήγηση με υψηλές ταχύτητες, εφαρμόζοντας μερικό φρενάρισμα και έλεγχο της ροπής του τιμονιού για τη βελτίωση της ευστάθειας. Το νέο Tucson δύναται να εξοπλιστεί με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση (ECS) για πιο ομαλή και σταθερή οδήγηση. Μέσω του Mode Select, οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των προγραμμάτων Eco, Normal ή Sport ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Εξελίχθηκαν τρεις διαστάσεις ελαστικών για να βελτιωθεί η άνεση, η απομόνωση του θορύβου του δρόμου και ο συνολικός χειρισμός του οχήματος.

To νέο Tucson διαθέτει μία από τις πιο μεγάλες γκάμες εξηλεκτρισμένων συστημάτων κίνησης στην κατηγορία του. Η γκάμα των κινητήρων του έχει εξορθολογιστεί, προσφέροντας στους πελάτες περισσότερες υβριδικές επιλογές. Η ηλεκτρική απόδοση της υβριδικής έκδοσης έχει αυξηθεί από 44,2 σε 47,7 kW, ενώ η plug-in υβριδική έκδοση ανεβαίνει από τα 66,9 kW στα 72 kW. Ακόμη διατίθεται για πρώτη φορά και με plug-in υβριδικό σύστημα με κίνηση στους δύο τροχούς, ενώ διαθέσιμη είναι επίσης και η 4κίνητη αντίστοιχη έκδοση. Το Κορεάτικο μοντέλο διατίθεται με μία πραγματικά πλούσια γκάμα μηχανικών συνόλων η οποία έχει ως εξής:
Πετρελαίου 1.6 CRDi 48V 4-κύλινδρος

Ισχύς: 136 PS
Ροπή: 280 Nm (320 Nm με DCT)
Μετάδοση: 6MT / 7DCT
Μέγιστη ταχύτητα: 180 km/h
Χωρητικότητα μπαταρίας: 0,44 kWh

Βενζίνης 1.6 T-GDI 48V 4-κύλινδρος

Ισχύς: 160 PS
Ροπή: 265 Nm
Μετάδοση: 6MT / 7DCT
Μέγιστη ταχύτητα: 194 km/h
Χωρητικότητα μπαταρίας: 0,44 kWh

Βενζίνης 1.6 T-GDI HEV 4-κύλινδρος

Ισχύς: 215 PS
Ροπή: 367 Nm (συνδυαστική)
Μετάδοση: 6AT
Μέγιστη ταχύτητα: 186 km/h
Χωρητικότητα μπαταρίας: 1,49 kWh

Βενζίνης 1.6 T-GDI PHEV 4-κύλινδρος

Ισχύς: 252 PS
Ροπή: 367 Nm (συνδυαστική)
Μετάδοση: 6AT
Μέγιστη ταχύτητα: 186 km/h
Χωρητικότητα μπαταρίας: 13,8 kWh

Η λειτουργία Terrain Mode του Νέου TUCSON, που διατίθεται στην υβριδική έκδοση με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, χρησιμοποιεί την τεχνολογία τετρακίνησης HTRAC που φέρει την υπογραφή της Hyundai. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει ευέλικτο χειρισμό και καλύτερη κατανομή της ροπής ανάλογα με την πρόσφυση των τροχών και την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Εκτός από τα διαφορετικά προφίλ οδήγησης, υπάρχουν τρεις πρόσθετες λειτουργίες -Mud, Sand και Snow– που βελτιστοποιούν τις επιδόσεις οδήγησης και τις ρυθμίσεις HTRAC για βελτιωμένη οδηγική εμπειρία σε διάφορα εδάφη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό