18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Nέο Citroen C5 X – Διαθέσιμη και στη χώρα μας η ναυαρχίδα της Citroen

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Citroën παρουσίασε τη νέα ναυαρχίδα της, το C5 X, που φέρνει νέα δεδομένα στην κατηγορία των μεγάλων αυτοκινήτων, με ένα πρωτότυπο σχέδιο που συνδυάζει χαρακτηριστικά saloon και station wagon, μια καινοτόμο πρόταση που έρχεται να εμφανιστεί ως συνέχεια της πιο αγνής παράδοσης των υπέροχων αυτοκινήτων Citroën. Αυτό το νέο μοντέλο, διαθέσιμο τόσο σε εκδόσεις βενζίνης, όσο και σε plug-in υβριδικές, εκφράζει το νεωτερισμό, την καινοτομία και την ανώτερη ποιότητα, τα οποία είναι ανάμεσα στα ζητούμενα των πελατών που αναζητούν το επόμενό τους αυτοκίνητο ανάμεσα στην κατηγορία των μεγάλων, αλλά και των SUV. Το C5 X ανοίγει νέους δρόμους με την παγκόσμια πρεμιέρα της ενεργής ανάρτησης Citroën Advanced Comfort, η οποία ενισχύει περαιτέρω την εντύπωση του ταξιδιού με ένα μαγικό χαλί, μια αίσθηση που συνδέεται στενά με την ιστορία της Citroën. Είναι πραγματική πρόσκληση για ταξίδια, με τον εσωτερικό χώρο που μοιάζει με σαλόνι και προσφέρει την αναγνωρισμένη άνεση των καθισμάτων Advanced Comfort, καθώς επίσης και απαράμιλλη ευρυχωρία, ιδιαίτερα για τους πίσω επιβάτες, στη δεύτερη σειρά καθισμάτων.

Ο χώρος αποσκευών με χωρητικότητα 545 λίτρων είναι ιδανικός για τις ανάγκες των πελατών που θα αναζητούσαν μεγάλη χωρητικότητα σε κάποιο station wagon. Η plug-in υβριδική έκδοση, με το ë-Comfort και την οδήγηση σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία για τις καθημερινές μετακινήσεις, ενισχύει την αίσθηση γαλήνης για τους επιβαίνοντες. Το στυλ του αμαξώματος του C5 X κερδίζει άμεσα τις εντυπώσεις της πρώτης ματιάς, όντας δυναμικό, στιβαρό και διακριτικό. Ανανεώνοντας τους κανόνες του Segent D, της μεγάλης κατηγορίας στην αγορά αυτοκινήτου, διαθέτει ένα fast back αμάξωμα που συνδυάζει χαρακτηριστικά salon και station wagon, προσθέτοντας ορισμένα στοιχεία από αυτά που κάνουν τα SUV τόσο ελκυστικά. Είναι μια ολοκαίνουργια πρόταση αυτοκινήτου σε ότι έχει να κάνει με την αισθητική και εμφανίζεται με ιδιαίτερη προσοχή στην αεροδυναμική. Το μακρύ καπό, οι ρευστές και αεροδυναμικές γραμμές, οι ψηλοί “ώμοι” του αμαξώματος και η χαρακτηριστική διαμόρφωση πάνω από τους πίσω τροχούς κάνουν το μοντέλο ιδιαίτερα δυναμικό και ξεχωριστό. Αποτελούν επίσης παραπομπές διαφόρων μοντέλων που έχουν σημειώσει ξεχωριστή επιτυχία στην ιστορία της κορυφαίας γκάμας της Citroën.

Η πίσω πόρτα, ένα άλλο ξεχωριστό χαρακτηριστικό των μεγάλων αυτοκινήτων της Citroën, προσφέρει όλη την πρακτικότητα ενός wagon: διαθέτει ένα μεγάλο, λειτουργικό άνοιγμα και χαμηλό κατώφλι φόρτωσης για ευκολία και πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Citroën, το C5 X προσφέρει αυθεντικά εσωτερικά περιβάλλοντα που επιτρέπουν τη διαμόρφωση του χώρου επιβατών στις επιθυμίες του οδηγού. Δίνει προτεραιότητα στα ζεστά υλικά, σε εκλεπτυσμένους συνδυασμούς, με πραγματική αίσθηση ιδιαίτερης προσοχής στη λεπτομέρεια. Τα καθίσματα Advanced Comfort στο C5 X είναι το σημείο αναφοράς για την άνεση των επιβατών, κάνοντάς σας να νιώθετε σαν στο σπίτι σας, σα να βρίσκεστε στο σαλόνι σας. Προσφέρουν με μοναδική καλαισθησία την αίσθηση του φιλόξενου περιβάλλοντος, με την ανώτερη άνεση που προκύπτει από την όψη και μόνο, χάρη στην ειδική επένδυση. Η άνεση παράγεται από ένα στρώμα υψηλής πυκνότητας και έναν πυκνά δομημένο αφρό, επιτρέποντάς σας να αισθάνεστε χαλαροί ακόμα και μετά από τα μεγαλύτερα ταξίδια.

Με την ενεργή ανάρτηση Citroën Advanced Comfort, που προσφέρει την επιλογή τριών τρόπων λειτουργίας, το σύστημα ελέγχου της ανάρτησης βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των Progressive Hydraulic Cushions. Κάπως έτσι, η κάθε διαδρομή γίνεται απόλαυση, σαν να ίπταται το αυτοκίνητο πάνω από την άσφαλτο, με ένα τρόπο μαγικό, ιδιαίτερα σε δρόμους με στροφές. Το C5 X προσφέρει επίσης μια έκδοση κατάλληλη για όλες τις χρήσεις, για καθημερινή ζωή και για το απροσδόκητο, χωρίς περιορισμούς και σε πλήρη ελευθερία: το Plug-in Hybrid. Αυτό το υβριδικό που με την ισχύ των 225 ίππων, προσφέρει την ευχαρίστηση της αθόρυβης κίνησης και λειτουργίας με μηδενικές εκπομπές CO2, με δυνατότητα οδήγησης πάνω από 50 km σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία (ZEV), κατάλληλη για την πλειονότητα των καθημερινών διαδρομών των χρηστών, με τελική ταχύτητα ως αμιγώς ηλεκτρικό, 135 χλμ./ώρα.

Το C5 X προσφέρει την καλύτερη εμπειρία ημι-αυτόνομης οδήγησης (Επιπέδου 2) εναρμονισμένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Το Highway Driver Assist, το οποίο συνδυάζει Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Keeping Assist: Χάρη σε αυτό το σύνολο, ο οδηγός υπό προϋποθέσεις, δε χρειάζεται πλέον να διαχειρίζεται ταχύτητα ή τροχιά, καθώς το όχημα φροντίζει όλες αυτές τις παραμέτρους. Πολλές άλλες λειτουργίες διευκολύνουν την καθημερινή ζωή, όπως η ανίχνευση τυφλού σημείου μεγάλης εμβέλειας, το Rear Cross Traffic Alert, το οποίο εντοπίζει τυχόν κίνδυνο κατά τη διάρκεια της οπισθοπορείας, το Top 360 Vision, το οποίο διευκολύνει τους ελιγμούς προβάλλοντας το εξωτερικό περιβάλλον στο tablet με οθόνη αφής και το Proximity Hands-Free που δίνει πρόσβαση και εκκίνηση του κινητήρα χωρίς να κάνει ο οδηγός κάποια ενέργεια, ενώ κλειδώνει και ξεκλειδώνει αυτόματα τις πόρτες, όταν ο οδηγός πλησιάζει ή φεύγει από το όχημα.

Το C5 X, διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και plug-in υβριδικούς βρίσκεται ήδη στη χώρα μας! Οι τιμές του νέου Γαλλικού μοντέλου διαμορφώνονται ως εξής:

1.2 Pure Tech 130 Feel: 36.850 ευρώ1.2 Pure Tech 130 Feel Pack: 40.900 ευρώ1.2 Pure Tech 130 Feel Shine: 44.350 ευρώ225 e-EAT8 Feel Pack: 50.900 ευρώ225 e-EAT8 Shine: 53.300 ευρώ225 e-EAT8 Shine Pack: 55.900 ευρώ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό