18.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Must win για τον Παναθηναϊκό, πληρώνει με χάντικαπ ο ΠΑΟΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Φουντώνει η μάχη στη Stoiximan Super League. Σειρά παίρνει η 20η αγωνιστική. Ξεχωρίζει το ΑΕΚ – Άρης. Τη Δευτέρα αγωνίζονται ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός κόντρα σε Λεβαδειακό και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα. Τον ΟΦΗ φιλοξενεί την Κυριακή ο Ολυμπιακός. Ο Τσάρλυ αναλύει τα δεδομένα της αγωνιστικής και καταλήγει σε πονταρίσματα.

(Σάββατο 19:30) Βόλος – Παναιτωλικός

Σε προβληματική κατάσταση και οι δύο ομάδες. 1-2-6 το πρόσφατο ρεκόρ του Βόλου, έχει σκοράρει μόλις 1 τέρμα σε αυτά τα 9 παιχνίδια, το οποίο ήρθε με πέναλτι στη Νίκαια πού πήρε μία τυχερή νίκη. Τα πολλά αμυντικά προβλήματα βγήκαν και στο Βικελίδης, που δέχτηκε τρία τέρματα από τον δύσκολο στο γκολ Άρη. Σε κακή κατάσταση βρίσκεται όμως και ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Αγρινίου τρέχει ρεκόρ 1-1-4 με τη μοναδική νίκη σε αυτό το διάστημα να έρχεται επειδή ο Ατρόμητος είχε μείνει νωρίς με παίκτη λιγότερο. Δεν είναι καλά οι δύο ομάδες θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει η μία την κακή κατάσταση της άλλης. Καλύτερα να πάμε πάσο.

Σταθερά λείπει ο αρχηγός/μέσος Τσοκάνης (12/3), δεν υπολογίζονται ο μέσος Ματίγια (13/0) και ο εξτρέμ Β. Φερνάντεθ (7/0). Για τους φιλοξενούμενους είναι τιμωρημένος ο μεσοαμυντικός Μλάντεν (19/0), αμφίβολος ο κίπερ Ανέστης (15 συμ.), πάντα εκτός ο εξτρέμ Ντουάρτε (15/2).

(Σάββατο 20:00) ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος

Συνεχίζει να τρέχει το αρνητικό ρεκόρ να δέχεται γκολ σε όλα τα παιχνίδια ο ΠΑΣ, συνεχίζει όμως να μαζεύει και βαθμούς. Πολύ καλό το ρεκόρ του στην επιστροφή στην δράση, το 2-3-1 έχει φέρει τον ΠΑΣ στην 10η θέση, 6 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Η εικόνα του ΠΑΣ δεν είναι για να κινδυνεύσει.

Πολύ καλό παιχνίδι έκανε η ομάδα του Κόλμαν την περασμένη Κυριακή με τον Ολυμπιακό. Πήρε την ισοπαλία, είχε φάσεις και για να κερδίσει ολόκληρο το παιχνίδι, αυτή την εποχή ασφαλώς και είναι η έκτη καλύτερη έκτη ομάδα του πρωταθλήματος. Δίνει ο Ατρόμητος την μάχη του, έχει μειώσει τη διαφορά από τον Βόλο στους 5 βαθμούς. Η εικόνα, ο τρόπος παιχνιδιού των δύο ομάδων οδηγεί στο Goal/Goal, στο 2.03 στον μέσο όρο των εταιριών.

Κάρτες ο ηγετικός στόπερ και πρώτος σκόρερ Εραμούσπε (18/7), χτύπησε ξανά ο μπακ/χαφ Κιάκος (8/0). Νέο απόκτημα ο Ουρουγουανός στόπερ Μπορταγκαράι. Λείπουν σταθερά τον τελευταίο καιρό οι στόπερ Μαυρομμάτης (9/0), Σουάρεθ (9/0), εκτός και ο εξτρέμ Κλωναρίδης (15/0).

(Κυριακή 16:00) Ολυμπιακός – ΟΦΗ

Κάνει σπουδαία δουλειά ο Ντουμπράουσκας, έχει βελτιώσει σημαντικά τον ΟΦΗ που έχει πάρει σπουδαία αποτελέσματα στην επιστροφή στη δράση. Ισοπαλία σε Λεωφόρο – Τούμπα, διπλό με το εντυπωσιακό 4-0 στο Αγρίνιο και σημαντική νίκη με 1-0 με τον Αστέρα στο Ηράκλειο, μοναδικό αρνητικό αποτέλεσμα το εντός έδρας 0-0 με τον Βόλο. Είναι ξεκάθαρη η αμυντική βελτίωση, έχει κρατήσει το μηδέν σε 4 συνεχόμενα παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στο Βικελίδης με ήρωα τον Τζολάκη. Καλά όμως δεν έπαιξε και όπως και στο 1-1 στο Περιστέρι την περασμένη αγωνιστική δέχτηκε μεγάλο αριθμό καθαρών ευκαιριών. Αν ο ΟΦΗ βγάλει το πρώτο ημίχρονο, ταμπουρώνεται, έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση όταν αμύνεται, κάτι που τον κάνει επικίνδυνο. Δεν αξίζουν οι χαμηλές τιμές στον άσο. Καλύτερα να πάμε πάσο. Τιμωρημένος ο Ντόι (12/0), αμφίβολος ο Ρέαμπτσουκ (17/0), πάντα εκτός ο Μαρσέλο (5/0).

Για τον ΟΦΗ τιμωρημένοι ο μέσος Μεγιάδο (18/0) και ο μεσοεπιθετικός Νέιρα (9/2), εξέτισε ο στόπερ Διαμαντής (17/2).

(Κυριακή 19:30) ΑΕΚ – Άρης

Η ΑΕΚ βρήκε μεγάλη δυσκολία στη Νίκαια, αξιοποίησε όμως το βάθος που έχει στον πάγκο της και κατάφερε να λυγίσει στο τέλος τον Ιωνικό και να πάρει μία σπουδαία νίκη. Σημαντικό το γεγονός πως οι Τσούμπερ, Μάνταλος, Φερνάντες που ήρθαν από τον πάγκο είχαν πολύ καλή παρουσία, κερδίζει σε βάθος η ΑΕΚ στην προσπάθεια που κάνει να αξιοποιήσει πως είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και να κατακτήσει τον τίτλο. Η διαφορά από τον πρωτοπόρο μειώθηκε στον 1 βαθμό και υποδέχεται τον πεσμένο ψυχολογικά Άρη.

Η ομάδα του Πάρντιου γνώρισε ακόμη έναν σκληρό αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας Novibet, πληρώνοντας τη δυσκολία που έχει στο σκοράρισμα. Φέτος έχει σκοράρει μόλις σε ένα ντέρμπι, σε αυτό που έδωσε στην πρεμιέρα του Πάρντιου με τον Ολυμπιακό. Από εκείνο το παιχνίδι έχει χάσει με 1-0 στη Λεωφόρο, στην Τούμπα, δύο φορές στο Καραϊσκάκης και μεσοβδόμαδα στο Βικελίδης από τον Ολυμπιακό. Ήττα που σίγουρα έχει στοιχίσει και ψυχολογικά. Ο άσος στο 1.51

Πάντα εκτός ο Μοχαμάντι (10/0), επιστρέφει ο Ελίασον (9/0), χτύπησε ο Φερνάντες (4/0). Ετοιμοπόλεμος ο Λιβάι (18/10) που έλειψε στα δύο προηγούμενα.

Ο Πάρντιου δεν υπολογίζει στον τραυματία μπακ Εμπακατά (13/1), στον μέσο Νταμπό (15/0), ερωτηματικό ο εξτρέμ Καμάτσο (14/1) κι ο φορ Καμαρά που επέστρεψε αλλά δεν έχει αγωνιστεί. Νοκ άουτ ο Μάνου Γκαρθία (17/4) που χάνει τη σεζόν.

(Δευτέρα 18:00) ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός

Η πιο ανεβασμένη, η πιο βελτιωμένη ομάδα στην επιστροφή στη δράση είναι ο ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια η βελτίωση του ΠΑΟΚ ξεκινά από την ήττα από την ΑΕΚ. Ο Λουτσέσκου άλλαξε τα πλάνα του, πέρασε τον Κωνσταντέλια περιφερειακά του Ολιβέιρα, μονιμοποίησε το δίδυμο Σβαμπ – Αουγκούστο στον άξονα, ενώ σημαντικές βοήθειες έχουν προσφέρει και οι μπακ Ράφα, Σάστρε που έγιναν από ανάγκη βασικοί.

Ο Λεβαδειακός δεν έχει το γκολ, παλεύει να μείνει στην κατηγορία, είναι ξεκάθαρο πως θα δώσει τη μάχη του με τον Ιωνικό και τη Λαμία. Θετικό για τον Βέλιτς που η ομάδα του βρίσκεται στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη. Ο ΠΑΟΚ εύκολα μπορεί να κρατήσει το μηδέν και να πάρει νίκη πληρώνοντας με ασιατικό χάντικαπ 1,5 ανάμεσα στο 1.75 και στο 1.80.

Τιμωρημένος ο Αουγκούστο (17/3), επέστρεψε ο Φ. Σοάρες (9/1), πάντα εκτός Ελ Καντουρί (11/0), Κούρτιτς (10/3), Τσαούσης (9/0) και Λύρατζης (10/0).

Τιμωρημένοι ο εξτρέμ Βρακάς (17/0) και ο μπακ Κωνσταντινίδης (8/0), πάντα εκτός ο στόπερ Λιάγκας (9/1).

(Δευτέρα 19:30) Λαμία – Ιωνικός

Ντεμπούτο θα κάνει ο Γρηγορίου στον πάγκο του Ιωνικού. Η διοίκηση στήριξε τον Σπανό, τα αποτελέσματα όμως δεν ερχόντουσαν και έπρεπε να γίνει μία αλλαγή για να αλλάξει η ψυχολογία, ακόμα και η τύχη της ομάδας. Στα δύο τελευταία παιχνίδια του Ιωνικού με Βόλο (0-1) και με ΑΕΚ (1-2) υπήρξε σοβαρή βελτίωση, όμως για διαφορετικούς λόγους δεν πήρε ο Ιωνικός ούτε βαθμό.

Η Λαμία πήρε σημαντική ισοπαλία στη Λειβαδιά, δίνει δεύτερο συνεχόμενο εξάποντο παραμονής με μία από τις δύο ομάδες που θα προσπαθήσει να βάλει από κάτω για να παραμείνει στη Stoiximan Super League. Θα έχει πίεση και αυτό το παιχνίδι ο Γρηγορίου, την ξέρει καλά τη Λαμία, θα προσπαθήσει να φτιάξει την αμυντική οργάνωση του Ιωνικού. Το under 2,5 στο 1.55 η πιο λογική επιλογή.

(Δευτέρα 21:00) Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός

Κομβικό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό που θέλει οπωσδήποτε να επιστρέψει στις νίκες και να κρατήσει την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα. Θα είναι σημαντικό να περάσει από μία έδρα που τα τελευταία χρόνια έχει δυσμενή παράδοση, ένα ρεκόρ χωρίς νίκη στις τελευταίες 6 επισκέψεις, 3-3-0. Η μεταγραφή του Μαντσίνι κάπου ζέστανε τον κόσμο της ομάδας, πρέπει όμως να κερδηθεί οπουδήποτε αυτό το παιχνίδι. Μένει να δούμε στο γήπεδο αν όντως μπορούν οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς να αλλάξουν την κατάσταση.

Ο Αστέρας πάντως δεν είναι καλά, φαίνεται πως θέλει χρόνο ο Μάντζιος για να φέρει θετικά αποτελέσματα, 1-1-3 το ρεκόρ του από την ημέρα που έχει αναλάβει. Είναι must win το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, αν δεν το πάρει σύντομα θα μείνει εκτός πρωταθλήματος. Είναι τόσο σημαντικός ο αγώνας που απενοχοποιεί σκέψεις για το διπλό που δίνεται ανάμεσα στο 1.85 και στο 1.90.

Εξέτισαν και έχει ο Μάντζιος στην διάθεση του τον μέσο Ιγκλέσιας (12/0) και τον εξτρέμ Ριέρα (15/0). Ερωτηματικό ο επιθετικός Τιλίκα (16/3). Εξέτισε ο Σένκεφελντ (14/0), λογικά δεν θα προλάβει ο Μάγκνουσον (13/1).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό