12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Musk: “Παγώνει” η εξαγορά του Τwitter

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρότι ο Elon Musk έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 7,14 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του Twitter, σήμερα ο Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας έκανε γνωστό ότι “παγώνει” προσωρινά η εξαγορά του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.
Πιο συγκεκριμένα, ο Musk δήλωσε ότι προχωρά σε αυτή την κίνηση μέχρι να ξεκαθαρίσει η έρευνα για τον αριθμό των ψευδών λογαριασμών, που είναι ενεργοί στην πλατφόρμα του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Η εταιρεία εκτιμά ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί (spam bots) είναι λιγότεροι από 5% των καθημερινών ενεργών χρηστών, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2022. Εκτός αυτού, το Twiiter είχε αναφέρει ότι αντιμετωπίζει διάφορους κινδύνους -μέχρι να κλείσει η εξαγορά από τον Musk- συμπεριλαμβανομένου του φόβου για το αν οι διαφημιστές θα συνέχιζαν να επενδύουν στο μέσο.
Από την άλλη, ο Musk έχει δηλώσει ότι μία από τις προτεραιότητες του για το Τwitter είναι η διαγραφή των ψεύτικων λογαριασμών από την πλατφόρμα. Μετά την παραπάνω ανακοίνωση του Musk, η μετοχή του Twitter κατρακύλησε πάνω από 15% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, ενώ “άλμα” 7% έκανε η μετοχή της Tesla.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό