21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

MSI GE76 Raider review: Ο Δράκος απελευθερώθηκε!

Ειδήσεις Ελλάδα

Κρατάω στα χέρια μου το MSI GE76 Raider ένα από τα πιο γρήγορα και ισχυρά gaming laptop που έχω αγγίξει ποτέ. Φορτωμένο με όλα όσα ονειρεύεται όχι μόνο ο ενθουσιώδης gamer αλλά και ο δημιουργός περιεχομένου που φαντασιώνεται να μπορούσε να έχει το πανίσχυρο desktop PC από το γραφείο του, μαζί του παντού.

Κυρίες και κύριοι αυτός είναι ένας από τους πιο τούμπανο φορητούς υπολογιστές εκεί έξω με Intel Core i9 11η γενιάς, NVIDIA GeForce RTX3080 με 16GB DDR6, 32GB RAM DDR4 αναβαθμίσιμη σε 64, 2 SDD του 1ΤΒ NVMe και οθόνη 17.3″ LCD IPS 4K 120Hz που καλύπτει 100% το χρωματικό φάσμα της Adobe.

Τι άλλο να ζητήσεις από την τεχνολογική σου ζωή σήμερα; Εσύ τίποτα! Αυτό είναι που ζητάει 4.300 ευρώ για να κάνεις πραγματικότητα το όνειρό σου. Δεν χρειάζεται όμως να απογοητεύεσαι αν δεν τυχαίνει να βρίσκεσαι ανάμεσα στους λίγους και τυχερούς. Μπορείς να το ονειρευτείς όπως ονειρευόμασταν και εμείς ξύπνιοι τις ημέρες που το δοκιμάζαμε.

Το MSI GE76 Raider ενσωματώνει την RTX3080 η οποία τροφοδοτείται από 165W TGP. Οι κάρτες γραφικών στα laptop μπορεί να έχουν την ίδια κωδική ονομασία με αυτές των desktop υπολείπονται όμως σε ισχύ. Η συγκεκριμένη 3080 με τροφοδοσία 165W στην πράξη αποδίδει όπως μια πολύ καλή 3070 σε desktop PC.

Η νέα σειρά νέα σειρά gaming φορητών υπολογιστών GE76 Raider της MSI βασίζεται στους επεξεργαστές 11ης γενιάς Core I και με τοn i9 Tiger Lake του συγκεκριμένου configuration μπορείς να βασίζεσαι στα καλά χέρια της Intel.

Από αποθηκευτικό χώρο άλλο τίποτα. Οι δύο SSD NVMe PICe Gen4 του 1TB ο κάθε ένας προσφέρουν μπόλικο χώρο και ταχύτητα στη μεταφορά των δεδομένων.

Η οθόνη 17.3″ είναι τεχνολογίας LCD IPS με ικανοποιητική φωτεινότητα, ανάλυση 4K και γρήγορο ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Από αυτή βάζουμε απουσία στην λειτουργία GSync που θα περιμέναμε να έχει το συγκεκριμένο πακέτο.

Ξεκίνησα περιγράφοντας τα δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά του MSI γιατί δεν μου αρέσει να σας κρατάω σε αγωνία. Είναι αυτά που ξεχωρίζουν και σε τραβάνε να αποκτήσεις ένα υπολογιστή. Μεγάλο ρόλο βέβαια παίζει και η εξωτερική εμφάνιση δεν αντιλέγω.

To GE76 Raider είναι ένα διακριτικό gaming laptop με συμπαγή σχεδιασμό που σε καμία περίπτωση δεν θα τον χαρακτήριζες χοντροκομμένο και έχει βάρος 2.9 κιλά που εντάξει δεν είναι ότι πιο portable αλλά όταν μέσα του κουβαλάει όλη αυτή τη δύναμη δεν σε νοιάζει που έχει διπλάσιο βάρος από το 13άρι laptop σου με την shared GPU.

Το πληκτρολόγιο είναι σχεδιασμένο με τη συνεργασία της Steelseries και είναι υποφωτιζόμενο με RGB LED. Η αίσθηση που αφήνουν τα πλήκτρα κατά την χρήση θεωρώ πως είναι κορυφαία. Τα ηχεία είναι στερεοφωνικά και έχουν τις ευλογίες της Dynaudio καταξιωμένης εταιρείας στον χώρο του Audio με έδρα τη Δανία.

Σχεδιαστικά ξεχωρίζει η RGB lightbar κατά μήκος του πληκτρολογίου που περιλαμβάνει 30 ζώνες φωτός. Ως γνωστών όσα περισσότερα LED έχει ο υπολογιστής σου, τόσο πιο καλός είναι.. Αστειεύομαι… Μας άρεσε η χρήση αλουμινίου στο σασί και την πλάτη της οθόνης – περιλαμβάνει μια Web camera Full HD 30fps – καθώς και ο ανάγλυφος Δράκος, σήμα κατατεθέν του gaming τμήματος της MSI.

Σε ότι αφορά τις υποδοχές σύνδεσης στην αριστερή πλευρά έχουμε μια USB 3.2 Gen 1 Type-A, USB 3.2 Gen 2 Type-C και έξοδο ακουστικών με Hi-Res Audio, στη δεξιά πλευρά δύο USB 3.2 Gen 1 Type-A και ένα SD card reader (UHS express) και στο πίσω μέρος μια Mini Display port, μια Type-C Thunderbolt 4, μια HDMI συμβατή με 8K/60Hz + 4Κ/120Hz και την είσοδο του ογκώδες τροφοδωτικού.

Μπορείς να συνδέσεις έως και 3 Monitors και να τα χρησιμοποιείς ταυτόχρονα για να έχεις έως και 4 οθόνες μπροστά σου μαζί με αυτή του laptop. Δεν το δοκίμασε μου ακούγεται όμως ενδιαφέρον. Μην ξεχάσω και το κομμάτι τις ασύρματης σύνδεσης, του WiFi, το τουμπανάκι αυτό υποστηρίζει το πρωτόκολλο WiFi6e.

Σε full throttle πειράζοντας τα μενού του MSI control αλλά και του overclock μέσω BIOS θα βράζει το εργαλείο παίζοντας τα αγαπημένα σας games θα σκέφτεστε. Το σύστημα Cooler Boost 5 με τους δύο ανεμιστήρες που διώχνουν τον ζεστό αέρα από τέσσερεις διαφορετικές γρίλιες και τα 6 heat pipes θα φροντίζουν αυτό να μην συμβεί.

Το τέρας που κρατάω στα χέρια μου ενσωματώνει μια μεγάλη μπαταρία 99.9 Watt Hour με 4 επιλογές φόρτισης για να φροντίζετε την καλή λειτουργία της και την μακροζωία της. Το τροφοδοτικό είναι 280W και προσφέρει όση ενέργεια χρειάζεται ο Δράκος της MSI για να κατατροπώσει τους αντιπάλους σας.

MSI GE76 Raider 11UH

17.3″ 4K 3840×2160 pixel, LCD IPS, 120HzIntel Core i9 11980HK + HM570GeForce RTX3080 16GB GDDR62x16GB DDR4 3200MHz, αναβαθμίσιμη σε 64GB2TB NVMe PICe Gen4x4 SSDWindows 10 Home AdvancedΤιμή: 4.300 ευρώ

Μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα της MSI στα ηλεκτρονικά καταστήματα Κωτσόβολος (www.kotsovolos.gr), nok-Shop (www.nok-shop.gr) και Msystems (www.msystems.gr)

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό