28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Moody’s: Δυσοίωνες προβλέψεις για τις παγκόσμιες πωλήσεις ΙΧ το 2020 λόγω κορωνοϊού

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πανδημία του κορωνοϊού θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι παγκόσμιες πωλήσεις ΙΧ το 2020, σύμφωνα με τη νέα πρόβλεψη του οίκου αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s Investors Service.
Συγκεκριμένα η Moody’s αναθεώρησε προς τα κάτω τις ετήσιες προβλέψεις της και πλέον αναμένει οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14% το 2020, συγκριτικά με την προηγούμενη πρόβλεψη του Φεβρουαρίου για μείωση κατά περίπου 2,5%.
Σύμφωνα με την Moody’s, η δυτική Ευρώπη αναμένεται να υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα, μιας και υπολογίζει πως οι ετήσιες πωλήσεις νέων ΙΧ στη συγκεκριμένη περιοχή θα μειωθούν κατά 21% φέτος, όταν η προηγούμενη εκτίμηση προέβλεπε πτώση 4%.1Λιγότερα αυτοκίνητα πουλήθηκαν πέρυσι παγκοσμίως

Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, οι πωλήσεις αναμένεται να μειωθούν κατά 10%, ενώ η προηγούμενη εκτίμηση προέβλεπε πτώση 2,9%. Στις ΗΠΑ, ο οίκος αναμένει ότι οι πωλήσεις οχημάτων θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 15% το 2020, συγκριτικά με πτώση κατά 1,2% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση του.
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα καταποντίστηκαν, με πτώση 79,1% τον περασμένο Φεβρουάριο, ποσοστό που αποτελεί τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη μηνιαία μείωσή τους, καθώς ο κορωνοϊός έπληξε τη ζήτηση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό