21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Mix & match για την ενισχυτική δόση αναμένεται να συστήσει ο FDA

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις ΗΠΑ σχεδιάζει να επιτρέψει στους Αμερικανούς να λάβουν ένα διαφορετικό εμβόλιο Co-19 ως ενισχυτικό από αυτό που έλαβαν αρχικά, μια κίνηση που θα μπορούσε να μειώσει την «δημοτικότητα» του εμβολίου Johnson & Johnson και να προσφέρει ευελιξία στους γιατρούς και τους εμβολιαζόμενους.

Η κυβέρνηση δεν θα συνιστούσε το ένα εμβόλιο έναντι του άλλου, και μπορεί να σημειώσει ότι η χρήση του ίδιου εμβολίου ως αναμνηστική όταν είναι δυνατόν είναι προτιμότερη, ανέφεραν άτομα εξοικειωμένα με τον προγραμματισμό του εμβολιασμού. Αλλά οι πάροχοι εμβολίων θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη διακριτική τους ευχέρεια για να προσφέρουν μια διαφορετική εταιρεία, μια ελευθερία που οι κρατικοί αξιωματούχοι υγείας ζητούν εδώ και εβδομάδες.

Η προσέγγιση αυτή είχε προβλεφθεί την Παρασκευή, όταν οι ερευνητές παρουσίασαν τα ευρήματα μιας ομοσπονδιακής χρηματοδότησης μελέτης «mix and match» (σ.σ. συνδυασμος) σε μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει το FDA. Η μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι έλαβαν το μονοδοσικό J&J και κατόπιν εκείνο της Moderna είδαν τα επίπεδα των αντισωμάτων τους να αυξάνονται 76 φορές σε 15 ημέρες, σε σύγκριση με μια τετραπλάσια αύξηση μετά από μια επιπλέον δόση Johnson & Johnson.

Οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές αυτήν την εβδομάδα στοχεύουν να διευρύνουν σημαντικά τον αριθμό των Αμερικανών που πληρούν τις προϋποθέσεις για ενισχυτικές δόσεις. Ο FDA αναμένεται να εγκρίνει ενισχυτές των εμβολίων Moderna και Johnson & Johnson έως το βράδυ της Τετάρτης. θα μπορούσε να επιτρέψει την προσέγγιση mix-and-match μέχρι τότε. Ο οργανισμός τον προηγούμενο μήνα επέτρεψε ενισχυτικές λήψεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τους New York Times

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό