23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Mix Flip: Το πρώτο foldable smartphone της Xiaomi στην Ευρώπη έρχεται με τιμή 1.299€ – Xiaomi

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Xiaomi MIX Flip κάνει την είσοδό του στην παγκόσμια αγορά ως το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone της εταιρείας που διατίθεται στην Ευρώπη και φυσικά στην Ελλάδα.

Με το Mix Flip, η Xiaomi παρουσιάζει ένα αναδιπλούμενο smartphone με clamshell σχεδιασμό,  σε μια κατηγορία με λίγους αλλά δυνατούς παίκτες όπως η Samsung, η Oppo και η Motorola. Η συσκευή διαθέτει δύο οθόνες: μια εξωτερική 4,01 ιντσών All Around Liquid και μια εσωτερική 6,86 ιντσών CrystalRes, προσφέροντας ευελιξία στη χρήση.

Η εξωτερική οθόνη, προστατευμένη από το Xiaomi Shield Glass, διαθέτει ανάλυση 1392 x 1208 pixels, ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz και μέγιστη φωτεινότητα 3000 nits. Αντίστοιχα, η εσωτερική οθόνη προσφέρει ανάλυση 2912 x 1224 pixels, τεχνολογία LTPO με προσαρμοζόμενο ρυθμό ανανέωσης 1-120Hz και επίσης μέγιστη φωτεινότητα 3000 nits.

Στην καρδιά του MIX Flip βρίσκεται ο επεξεργαστής Snapdragon 8 Gen 3, συνοδευόμενος από 12GB RAM LPDDR5X και 512GB αποθηκευτικού χώρου UFS 4.0. Το σύστημα ψύξης 3D vapor chamber εξασφαλίζει σταθερή απόδοση ακόμα και σε απαιτητικές εργασίες.

Το φωτογραφικό σύστημα, αναπτυγμένο σε συνεργασία με τη Leica, περιλαμβάνει μια κύρια κάμερα 50MP με αισθητήρα Light Fusion 800 και φακό f/1.7, καθώς και έναν τηλεφακό 50MP με δυνατότητα macro φωτογράφισης στα 9cm. Η εμπρόσθια κάμερα είναι 32MP με ευρυγώνιο φακό 89,6°.

Η μπαταρία 4780mAh υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 67W HyperCharge, ενώ το σύστημα διαχείρισης Xiaomi Surge G1 και R1 εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής με 1600 κύκλους φόρτισης. Το λειτουργικό σύστημα Xiaomi HyperOS προσφέρει προηγμένες λειτουργίες AI και βελτιστοποιημένη εμπειρία χρήσης. Ο σχεδιασμός του MIX Flip εστιάζει στην ανθεκτικότητα, με πλαίσιο από κράμα αλουμινίου υψηλής αντοχής και μηχανισμό αναδίπλωσης πιστοποιημένο για 500.000 αναδιπλώσεις. Η συσκευή υποστηρίζει τεχνολογία Wi-Fi 7, εξασφαλίζοντας υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο. Διατίθεται σε χρώματα μαύρο και μωβ.

Όπως και στη σειρά Xiaomi 14T που ανακοινώθηκε παράλληλα, έτσι και το Mix Flip ενσωματώνει διάφορες AI λειτουργίες, πολλές από τις οποίες παρέχονται σε συνεργασία με τη Google. Αυτές είναι οι εξής: 

Η σειρά Xiaomi 14T ενσωματώνει ένα σύνολο εξελιγμένων AI χαρακτηριστικών που βελτιώνουν την καθημερινή εμπειρία χρήσης και διευκολύνουν πολλές λειτουργίες. Ιδιαίτερα, οι δυνατότητες που υποστηρίζουν ή θα υποστηρίξουν σύντομα τα Ελληνικά προσθέτουν αξία στους Έλληνες χρήστες.

AI Interpreter: Η αυτόματη μετάφραση σε πραγματικό χρόνο για κλήσεις, online συναντήσεις και φυσικές συνομιλίες είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά. Παρέχεται υποστήριξη Ελληνικώ, επιτρέποντας την επικοινωνία με άτομα που μιλούν άλλες γλώσσες.

AI Record: Η λειτουργία προσφέρει καταγραφή ομιλιών, διάκριση ομιλητών και μετατροπή του ήχου σε κείμενο. Επίσης, μπορεί να δημιουργήσει περιλήψεις και να μεταφράσει τις συνομιλίες. Η υποστήριξη για Ελληνικά θα προστεθεί στο άμεσο μέλλον, καθιστώντας το εργαλείο ιδανικό για επαγγελματικές συναντήσεις και ακαδημαϊκές χρήσεις.

AI Notes: Αυτή η λειτουργία καταγράφει έξυπνα σημειώσεις, δημιουργεί περιλήψεις και διορθώνει αυτόματα το κείμενο. Είναι ιδανικό για διαχείριση μεγάλου όγκου πληροφορίας και σύντομα θα υποστηρίζει και τα Ελληνικά.

Circle to Search: Μία από τις πιο καινοτόμες AI λειτουργίες είναι η δυνατότητα κυκλικής επιλογής αντικειμένων στην οθόνη για άμεση αναζήτηση στο Google. Οι χρήστες μπορούν να κυκλώσουν προϊόντα, τοπία ή αντικείμενα και να λάβουν άμεσα πληροφορίες σχετικά με αυτά, όπως έχουμε δει στα τελευταία Galaxy Smartphones και όχι μόνο.

AI Film & AI Eraser Pro: Οι λειτουργίες αυτές δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να επεξεργάζεται φωτογραφίες και βίντεο με εύκολο τρόπο. Με την αποκοπή αντικειμένων και τη χρήση της έξυπνης διαγραφής, ο χρήστης μπορεί να αφαιρέσει ανεπιθύμητα στοιχεία από τις εικόνες, ενώ το φόντο συμπληρώνεται αυτόματα με φυσικό τρόπο.

AI Portrait: Αυτή η λειτουργία επιτρέπει τη δημιουργία πορτρέτων και avatar από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με τη συσκευή, δίνοντας πολλές επιλογές εξατομίκευσης.

Google Gemini: Ο φωνητικός βοηθός Google Gemini προσφέρει προηγμένες δυνατότητες φωνητικής αναγνώρισης και αναζήτησης με βάση εικόνες, με μελλοντική υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας όπως υπόσχεται η Xiaomi.

Το Xiaomi MIX Flip θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από τις 27 Σεπτεμβρίου 2024, με προτεινόμενη τιμή λιανικής 1.299€. Για περιορισμένο χρονικό διάστημα, από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου 2024, κάθε αγορά του MIX Flip συνοδεύεται από ένα δώρο Xiaomi Pad 6 (έκδοση 6/128GB) αξίας 369,90 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό