24.2 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Mini John Cooper Works – Και ηλεκτρικά και σπορ!

Ειδήσεις Ελλάδα

Με φόντο την Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού που διεξάγεται από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, η MINI παρουσιάζει δύο νέα κορυφαία μοντέλα, τα αμιγώς ηλεκτρικά MINI John Cooper Works και MINI John Cooper Works Aceman, τα οποία αποδίδουν ισχύ έως και 258 hp με ροπή της τάξης των 350 Nm, προσφέρουν κορυφαία επιτάχυνση και τελική ταχύτητα διεκδικώντας επάξια μια ηγετική θέση στην κατηγορία τους. Το 3-θυρο MINI επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε μόλις 5,9 δευτερόλεπτα, ενώ το MINI John Cooper Works Aceman φτάνει τα 100 km/h από στάση σε 6,4 δευτερόλεπτα. Και τα δύο έχουν τελική ταχύτητα 200 km/h. Οι μπαταρίες υψηλής τάσης, με μικτό ενεργειακό περιεχόμενο 54,2 kWh η κάθε μία, παρέχουν στο ηλεκτρικό MINI John Cooper Works αυτονομία έως και 371 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρότυπο WLTP και έως και 355 χιλιόμετρα για το MINI John Cooper Works Aceman.

“Με τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα MINI John Cooper Works, φέρνουμε τις θρυλικές επιδόσεις και την οδηγική δυναμική της MINI σε μια εντελώς νέα εποχή. Συνδυάζουμε την παράδοση και τον χαρακτήρα της μάρκας MINI με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να δημιουργήσουμε μία μοναδική οδηγική εμπειρία που θα ενθουσιάσει τους πελάτες μας”
Σχολίασε ο επικεφαλής της αγγλικής μάρκας, Stefan Richmann. Ο προσανατολισμός στις κορυφαίες επιδόσεις υπογραμμίζεται εξωτερικά από την καθαρή σχεδιαστική γλώσσα των πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων MINI John Cooper Works. Το λογότυπο John Cooper Works σε κόκκινο, λευκό και μαύρο χρώμα θυμίζει την καρό σημαία που χρησιμοποιείται στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και κοσμεί την οκταγωνική μπροστινή μάσκα που είναι βαμμένη σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα. Το λογότυπο προβάλλεται επίσης από τους εξωτερικούς καθρέπτες στο έδαφος καλωσορίζοντας τον οδηγό πριν ακόμα μπει στο αυτοκίνητο. Τα φώτα ημέρας των προβολέων MINI LED διαθέτουν οριζόντιες μπάρες με “JCW Signature” και τονίζουν την εκφραστική εμφάνιση του μοντέλου ενώ οι μαύρες πλαϊνές ποδιές, οι αεροτομές στο ύψος της κολόνας C και η χαρακτηριστική πίσω πτέρυγα βελτιστοποιούν την αεροδυναμική απόδοση. Οι κόκκινοι κάθετοι ανακλαστήρες και οι διαχύτες δημιουργούν αντίθεση με τον μαύρο πίσω προφυλακτήρα.

Όσον αφορά τις επιλογές διακόσμησης της οροφής διατίθεται μία έκδοση που δημιουργεί αντίθεση σε χρώμα Chili Red ή μια multi-tone παραλλαγή με κόκκινη και μαύρη διαβάθμιση, η οποία ενισχύει το σπορ προφίλ και είναι ειδικά σχεδιασμένη για το John Cooper Works. Οι αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες με διάμετρο 18 ίντσες διατίθενται αποκλειστικά για το αμιγώς ηλεκτρικό MINI John Cooper Works. Για το MINI John Cooper Works Aceman προσφέρονται ζάντες 19 ιντσών.

Η σχεδίαση του εσωτερικού απηχεί, τους ειδικούς για τα μοντέλα JCW, χρωματικούς συνδυασμούς. Η πλεκτή επιφάνεια του ταμπλό κοσμείται από ένα μαύρο και κόκκινο μοτίβο. Όταν ο ατμοσφαιρικός φωτισμός είναι ενεργοποιημένος, αποκλειστικά γραφικά φωτίζουν την πανοραμική οροφή. Τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού JCW είναι επενδεδυμένα με μαύρο συνθετικό δέρμα με πολύχρωμο πλεκτό ύφασμα στην περιοχή των ώμων και κόκκινες διακοσμητικές ραφές και η υψηλής ανάλυσης οθόνη OLED με διάμετρο 240 mm ενσωματώνει όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με το όχημα. Ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ρυθμίσεις κλιματισμού, πολυμέσων, τηλεφώνου και πλοήγησης μέσω του κεντρικού αυτού οργάνου. Τα νέα MINI Experience Modes παρέχουν τη δυνατότητα διαμόρφωσης της ατμόσφαιρας στο εσωτερικό ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις.

Να σημειωθεί ότι τα Mini John Cooper Works και John Cooper Works Aceman είναι οι πρώτες “καθαρόαιμες” αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις επιδόσεων στην ιστορία της μάρκας καθώς οποιαδήποτε άλλη JCW έκδοση έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα σχεδιαστικό πακέτο. Στα δύο νέα μοντέλα όμως έχουμε νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση που συνδυάζονται με ελαστικά υψηλής απόδοσης, αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης και μία καινοτόμο λειτουργία στιγμιαίας αύξησης της ισχύος που παρέχει επιπλέον 20 kW για σύντομο χρονικό διάστημα όταν ο οδηγός ενεργοποιεί το “go-kart” από το paddle boost που βρίσκεται στο σπορ τιμόνι. Κλείνοντας, να αναφέρουμε απλά ότι πιστή στην φιλοσοφία παροχής επιλογών η Mini θα παρουσιάσει και μία θερμική έκδοση της έκδοσης επιδόσεων, η οποία αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της τους ερχόμενους μήνες, πριν λάβει μέρος ως πρωτότυπο στις 24 ώρες του Nurburgring.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό