35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Mini Countryman E Favoured – Newsbeast

Ειδήσεις Ελλάδα


Με το νέο ηλεκτρικό Countryman E, η Mini επεκτείνει τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της. Οι μεγαλύτερες διαστάσεις καθιστούν το crossover μοντέλο ιδανικό σύντροφο για όλη την οικογένεια, καθώς – συγκριτικά με τη 2η γενιά του Countryman – το μήκος του έχει αυξηθεί κατά 13 εκ. και το ύψος του κατά 8 εκ. με αποτέλεσμα να είναι πιο ευρύχωρο από ποτέ, διαθέτοντας επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους. Όταν το πίσω κάθισμα είναι αναδιπλωμένο, ακόμη και ογκώδη αντικείμενα μπορούν να μεταφερθούν εύκολα στον χώρο αποσκευών, ο οποίος έχει όγκο έως και 1.450 λίτρα. Ταυτόχρονα, η απόσταση από το έδαφος των 202 χλστ παρέχει πρόσθετη άνεση σε ανώμαλους δρόμους.

Με το νέο Countryman διατίθενται τέσσερις νέες εκδόσεις, οι οποίες προσφέρουν πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης στο εξωτερικό και το εσωτερικό. Η έκδοση Favoured αναδεικνύει τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της μάρκας στο χρώμα Vibrant Silver. Κατόπιν παραγγελίας, η οροφή και τα καλύμματα των καθρεπτών στο ίδιο χρώμα δημιουργούν μια αντίθεση με τον χρωματισμό του αμαξώματος. Οι λιτές επιφάνειες στο Countryman E αναδεικνύουν την λαμπερή απόχρωση Blazing Blue, ενώ στο εσωτερικό, η έκδοση Favoured προσφέρει άνετα σπορ καθίσματα και ένα πρόσφατα σχεδιασμένο σπορ τιμόνι με υφασμάτινο ιμάντα στη θέση της κατακόρυφης ακτίνας.

Η νέα εξωτερική σχεδίαση ενισχύει τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του Countryman, με κοντούς προβόλους και καπό, αλλά μακρύ μεταξόνιο. Ο νέος σχεδιασμός βελτιώνει την αεροδυναμική προς όφελος της αυτονομίας και υποστηρίζει τη μοντέρνα αισθητική, ενώ η επανασχεδιασμένη οκταγωνική μάσκα, σε συνδυασμό με τους χαρακτηριστικούς προβολείς LED, τονίζουν την εμφάνιση του Countryman E. 

Από το πλάι, η ελαφρώς κυρτή οροφή που συνδέεται με τη νέας σχεδίασης κολόνα C και η χαρακτηριστική μαύρη περιμετρική λωρίδα προσθέτουν σπορ πινελιές και οι ξανασχεδιασμένες ζάντες διατίθενται σε διαστάσεις από 17 έως και 21 ίντσες.
Εσωτερικό
Το μεγαλύτερο κατά σχεδόν τρία εκατοστά πλάτος στην περιοχή των ώμων και των αγκώνων προσφέρει στον οδηγό και τον συνοδηγό επιπλέον χώρο και άνεση στο cockpit του νέου Countryman. Το ταμπλό έχει επένδυση από δίχρωμο ύφασμα, το οποίο επεκτείνεται στα εσωτερικά πάνελ των θυρών. Η στρογγυλή οθόνη OLED με διάμετρο 240 χλστ και γυάλινη επιφάνεια υψηλής ποιότητας αποτελεί το κέντρο του cockpit. Ο έλεγχος όλων των συστημάτων infotainment και υποβοήθησης οδηγού που υποστηρίζονται από το νέο Operating System 9 πραγματοποιείται μέσω αφής ή φωνητικών εντολών και τα Experience Modes προσφέρουν ιδιαίτερη εμπειρία οδήγησης. Επίσης, η πανοραμική γυάλινη οροφή φέρνει επιπλέον φως στο ευρύχωρο εσωτερικό και δημιουργεί μια φωτεινή, ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας
Ο ηλεκτροκινητήρας των 204 ίππων του Countryman E αποδίδει ροπή 250 Nm, με αποτέλεσμα, το όχημα να επιταχύνει από 0-100 σε 8,6 δευτερόλεπτα και να φτάνει σε τελική ταχύτητα 170 χλμ/ώρα. Χάρη στη συνεχή παροχή ισχύος του κινητήρα, το αμιγώς ηλεκτρικό Countryman είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και διατηρεί την κλασική για τη μάρκα αίσθηση go-kart. Η μπαταρία έχει ενεργειακό περιεχόμενο 66,45 kWh. Και για την φόρτιση της σε DC έως 130 kW, αρκούν 29 λεπτά αρκούν για να φορτιστεί από το 10 στο 80%. Η αυτονομία  (κατά WLTP) υπολογίζεται στα έως 462 χλμ.

Συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας
Τα καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης υποστηρίζουν τον οδηγό με νέες λειτουργίες. Με το προαιρετικό Driving Assistant Professional είναι για πρώτη φορά δυνατή η μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 2 σε διαδρομές που μοιάζουν με αυτοκινητόδρομο. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι σε ταχύτητες έως 60 χλμ/ώρα, με την προϋπόθεση ότι συνεχίζει να παρακολουθεί προσεκτικά την κυκλοφορία και παραμένει έτοιμος να επέμβει ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, ο βοηθός μπορεί να εντοπίσει τα κενά στην κυκλοφορία που είναι απαραίτητα για την αλλαγή λωρίδας προς την έξοδο. Στη συνέχεια φέρνει το όχημα στη βέλτιστη ταχύτητα για την υποβοηθούμενη αλλαγή λωρίδας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό