24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Mini Countryman C – Θερμικό, βασικό αλλά πλούσιο!

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από λίγους μήνες η Mini παρουσίασε το ολοκαίνουριο Countryman. Την εξέλιξη του δημοφιλούς crossover που αποκάλυψε το μεγαλύτερο μέγεθος του (με μήκος που αγγίζει τα 4.43 μέτρα και είναι 13 εκατοστά μεγαλύτερο από την προηγούμενη γενιά, την βελτιωμένη αεροδυναμική με Cd που δεν υπερβαίνει το 0.26 για τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, τον λιτό αλλά πιο ουσιαστικό σχεδιασμό και φυσικά, τα προαναφερθέντα αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρα σύνολα με 204 ίππους και 250 Nm ροπής στην Countryman E έκδοση ή με 313 ίππους και 494 Nm ροπής στην Countryman SE. Τώρα, η αγγλική εταιρία του BMW Group εμπλουτίζει την γκάμα του crossover της με την Countryman C έκδοση, όπου “C” μάλλον “combustion” λόγω του 3-κύλινδρου κινητήρα εσωτερικής καύσης που έχει αναλάβει την κίνηση.

Με ισχύ 170 ίππων και ροπή 280 Nm ο TwinPower Turbo βενζινοκινητήρας είναι σε θέση να επιταχύνει το Countryman C στα 100 km/h σε 8.3 δευτερόλεπτα και να του χαρίσει μέγιστη ταχύτητα της τάξης των 212 χιλιομέτρων ανά ώρα ενώ η ενσωματωμένη ήπια υβριδική τεχνολογία χρησιμοποιείται για την ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση ενισχύοντας τον βενζινοκινητήρα με 14 kW επιπλέον όποτε αυτό απαιτείται και μειώνοντας την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων στα 6.1-6.6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα στον μικρό κύκλο.

Το Countryman C δεν διαφοροποιείται δραματικά από το αμιγώς ηλεκτρικό αδερφάκι του, με τις μεγαλύτερες αλλαγές να εντοπίζονται στην γρίλια που “άνοιξε” ώστε να ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες ψύξης της Μ.Ε.Κ. και στην καλά κρυμμένη εξάτμιση κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα ενώ για την θερμική έκδοση η Mini προσφέρει μία ευρεία γκάμα ζαντών ελαφρού κράματος με διάμετρο από 17 έως 21 ίντσες. Όποιος θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την απόσταση των 202 χιλιοστών από το έδαφος πάντως, καλά θα κάνει να αποφύγει τις μεγάλες διαστάσεις ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα και αναποδιές…

Το ευρύχωρο εσωτερικό του νέου Countryman μπορεί να φιλοξενήσει έως και 5 ενήλικες και κοσμείται από τα στάνταρ σπορ καθίσματα με μοτίβο πολύχρωμου υφάσματος που δίνουν έναν διαφορετικό αέρα στην καμπίνα ενώ η πανοραμική γυάλινη οροφή εξασφαλίζει ένα φωτεινό περιβάλλον με απρόσκοπτη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Το πίσω κάθισμα από την άλλη, μπορεί να μετακινηθεί κατά τον διαμήκη άξονα σε μία διαδρομή έως και 13 εκατοστά και δημιουργεί πρόσθετο χώρο είτε για τα πόδια των επιβατών είτε για αποσκευές στον χώρο φόρτωσης. Με την αναδίπλωση της πλάτης δε, η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών μπορεί να αυξηθεί από τα 450, στα 1.460 λίτρα ενώ στο εμπρός μέρος, την παράσταση σε επίπεδο αισθητικής, εργονομίας και τεχνολογίας κλέβει η στρογγυλή οθόνη OLED διαμέτρου 240 χιλιοστών.

Για πρώτη φορά, το Driving Assistant Plus προσφέρει στο Mini Countryman την επιλογή μερικών αυτοματοποιημένης οδήγησης Επιπέδου 2 και μιας που είμαστε στον τομέα της τεχνολογίας δεν γίνεται να μην αναφέρουμε τον άνετο χειρισμό όλων των συστημάτων ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και υποβοήθησης οδήγησης μέσω αφής ή φωνητικών εντολών. Τέλος, να αναφέρουμε ότι για το Mini Countryman C είναι διαθέσιμες οι παραλλαγές Essential, Classic, Favoured και JCW που προσφέρουν πληθώρα επιλογών ανάλογα με τις προτιμήσεις των αγοραστών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό