18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Mini Cooper SE Convertible. Και ηλεκτρικό και cabrio!

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν υπάρχει αμφιβολία για το γεγονός ότι το μέλλον της Mini είναι ηλεκτρικό. Τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση έγιναν με το λανσάρισμα του Mini Cooper SE ενώ τώρα η αγγλική εταιρία “δοκιμάζει τα νερά της ανοιχτής οδήγησης μηδενικών εκπομπών” παρουσιάζοντας το Mini Cooper SE Convertible. Σε αντίθεση με το hatchback που κυκλοφορεί κανονικά στην αγορά όμως, το Convertible είναι ένα πρωτότυπο το οποίο σε αυτό το σημείο τουλάχιστον, δεν είναι διαθέσιμο για παραγγελία.

Κρίμα γιατί τόσο εμφανισιακά όσο και μηχανικά, το Mini Cooper SE Convertible μοιάζει έτοιμο για ανοιχτές περιπλανήσεις. Η αφαίρεση της σταθερής οροφής και η αντικατάσταση της με μία ηλεκτρικά αναδιπλούμενη, υφασμάτινη έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους αλλά το ηλεκτρικό Mini Convertible έχει τις ίδιες ακριβώς διαστάσεις με το… συμβατικό Cooper S Convertible ενώ και ο χώρος των αποσκευών έχει μείνει ίδιος στα 160 λίτρα. Για την κίνηση φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρα 184 ίππων όπως στο Mini Cooper SE, ο οποίος αρκεί για να επιταχύνει το όχημα στα 100 km/h από στάση σε 7.7 δευτερόλεπτα ενώ η μπαταρία παρέχει αυτονομία της τάξης των 230 χιλιομέτρων. Για την ιστορία, να σημειώσουμε απλά ότι η οροφή χρειάζεται 18 δευτερόλεπτα για να ανοίξει ή να κλείσει και η ενεργοποίηση της μπορεί να γίνει και εν κινήσει, αρκεί η ταχύτητα να μην υπερβαίνει τα 30 km/h.

Μπορεί λοιπόν το Mini Cooper SE Convertible να μην προορίζεται για την παραγωγή, που σημαίνει ότι η τρέχουσα γενιά του Mini Cooper δεν θα αποκτήσει αμιγώς ηλεκτρική και cabriolet έκδοση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο προσθήκης της στο μέλλον. Το αντίθετο μάλιστα. Η Mini έχει επιβεβαιώσει ότι το Convertible θα αποκτήσει διάδοχο αλλά αυτός θα βασίζεται στην επόμενη γενιά του ηλεκτρικού Mini hatchback που απέχει ακόμα αρκετούς μήνες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό