22.5 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Mini Cooper Cabrio – Το κερασάκι στην τούρτα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η νέα γενιά του MINI Cooper Cabrio ολοκληρώνει τώρα την τρέχουσα οικογένεια MINI με ένα μοντέλο με μοναδική προσωπικότητα. Η MINI παρουσιάζει το νέο Cabrio που ενσαρκώνει απόλυτα τον ανοιχτό χαρακτήρα της μάρκας, ενώ το παραδοσιακό μότο “Always Open” εκφράζει εύστοχα τη φιλοσοφία του μοντέλου. Η αναδιπλούμενη οροφή ανοίγει αυτόματα σε μόλις 18 δευτερόλεπτα για να μπορεί ο οδηγός να απολαμβάνει ανά πάσα στιγμή την άμεση επαφή με τον ήλιο και τον αέρα ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η πλήρως αυτόματη μαλακή οροφή μπορεί να ανοίξει με δύο τρόπους: είτε όπως μια ηλιοροφή είτε ως πλήρως αναδιπλούμενη. Αυτό παραμένει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό στην κατηγορία των premium μικρών αυτοκινήτων. Η μαλακή οροφή εξαφανίζεται πίσω από τα πίσω καθίσματα για εξοικονόμηση χώρου, ενώ μπορεί να αποθηκευτεί εύκολα στο χώρο αποσκευών όταν είναι αναδιπλωμένη.

Σχεδιαστικά το Mini Cooper Cabrio δεν έχει να προσφέρει κάτι ριζοσπαστικά διαφορετικό από τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας. Ο λιτός σχεδιασμός του αμαξώματος τονίζει την κομψή σιλουέτα και προσδίδει στο MINI Cooper Cabrio μια επιβλητική εμφάνιση παρά τις μικρές εξωτερικές διαστάσεις του – μήκος 3.879 mm, ύψος 1.431 mm και πλάτος 1.744 mm. Σε απόλυτη συμφωνία με την αδιαμφισβήτητη διασκεδαστική οδήγηση που προσφέρει, το νέο MINI Cabrio διατίθεται με αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες σε μεγέθη που κυμαίνονται από 16 έως 18 ίντσες, ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου. Στο εμπρός μέρος την παράσταση κλέβουν τα εμβληματικά στρογγυλά φωτιστικά σώματα με τους στάνταρ προβολείς LED ενώ στην πίσω όψη κυριαρχούν τα χωνευτά πίσω φώτα LED με την κατακόρυφη διάταξη.

Το πίσω τμήμα χωρίζεται από μια μαύρη οριζόντια λωρίδα που φέρει το εντυπωσιακό σήμα του μοντέλου και τονίζει τη φαρδιά σιλουέτα του MINI Cooper Cabrio. Όσον αφορά στην μαλακή οροφή ειδικότερα, ο ηλεκτρικός, εξαιρετικά αθόρυβος μηχανισμός της χρειάζεται μόλις 18 δευτερόλεπτα για να ανοίξει πλήρως (και μόλις 15 για να κλείσει) ακόμα και όταν το όχημα κινείται σε ταχύτητες έως 30 km/h ενώ για άμεση επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον, η ηλιοροφή μπορεί να ανοίξει σε μήκος 40 εκατοστών, ανεξάρτητα από την ταχύτητα κίνησης του οχήματος. Φυσικά, πίσω από το προσκέφαλα είναι κρυμμένο το σύστημα προστασίας από ανατροπή που ενεργοποιείται αυτόματα όταν τα ηλεκτρονικά συστήματα ανιχνεύσουν κίνδυνο ανατροπής.

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού εστιάζει στις μινιμαλιστικές λεπτομέρειες και τις υφασμάτινες επιφάνειες – αμφότερα μέρος της νέας σχεδιαστικής γλώσσας “Charismatic Simplicity” που χαρακτηρίζει όλη την οικογένεια Mini μέσω της υιοθέτησης ενός πιο λιτού στιλ σχεδιασμού. Τρία στοιχεία καθορίζουν το cockpit: Το σπορ τιμόνι, η κεντρική οθόνη OLED και η κλασική, πρόσφατα σχεδιασμένη μπάρα διακοπτών. Ακριβώς πίσω από το τιμόνι, το Head-up Display προβάλλει όλες τις σχετικές πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πρόσθετος πίνακας οργάνων στο ταμπλό εμπρός από τον οδηγό, γεγονός που συνάδει με την φιλοσοφία της open top διασκεδαστικής οδήγησης παρέχοντας απρόσκοπτη ορατότητα προς τα εμπρός. Στις υφασμάτινες επιφάνειες στο cockpit χρησιμοποιείται ένα νέο πλεκτό υλικό που δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Το δίχρωμο ύφασμα είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και καθαρίζεται εύκολα. Το νέο κεντρικό όργανο στο cockpit του MINI Cooper Cabrio από την άλλη, συνδυάζει καινοτόμες τεχνολογίες σε μια εξαιρετικά επίπεδη σχεδίαση. Η υψηλής ποιότητας γυάλινη επιφάνεια με διάμετρο 240 mm (9.5 ιντσών) επιτρέπει στον οδηγό και τον συνοδηγό να χειρίζονται όλες τις λειτουργίες του οχήματος άνετα μέσω αφής ή με φωνητικές εντολές και το καινοτόμο MINI Operating System 9 απλοποιεί τη συνδεσιμότητα και μεταφέρει εφαρμογές και ψηφιακό περιεχόμενο από το smartphone στην οθόνη.

Τέλος, να αναφέρουμε πως για το νέο MINI Cooper Cabrio διατίθενται τρεις προηγμένοι δίλιτροι κινητήρες βενζίνης. Όλοι έχουν τέσσερις κυλίνδρους και ενισχύουν τη διασκευαστική οδήγηση με την οροφή ανοιχτή. Το εισαγωγικό μοντέλο είναι το MINI Cooper C Cabrio που αποδίδει 163 ίππους και μέγιστη ροπή 250 Nm. Επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 8.2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα του είναι 220 km/h. Το αναβαθμισμένο σε επιδόσεις MINI Cooper S Cabrio έχει ισχύ 204 ίππων και επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 6.9 δευτερόλεπτα με μέγιστη ροπή 300 Nm και τελική ταχύτητα τα 237 km/h. Εκτός από αυτές τις δύο παραλλαγές, η έκδοση υψηλών επιδόσεων JCW εστιάζει στη σπορ οδήγηση και τον απόλυτο διασκεδαστικό χαρακτήρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό