35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Miami Vice: Το τέλος μίας εποχής

Ειδήσεις Ελλάδα

Το εμβληματικό σόου, που διήρκεσε πέντε σεζόν στο NBC από το 1984 έως το 1989 και αποτύπωσε την ουσία της κουλτούρας των 80s. H σειρά παίχτηκε από το 1984 έως και το 1989 από την τηλεόραση της ΕΤ1 και ήταν δημιουργία του Anthony Yerkovich.

Καθώς οι φίλοι της σειράς αποχαιρέτησαν τους Crockett και Tubbs, το Miami Vice άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία της τηλεόρασης. Ασυνήθιστο για μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά, η εκπομπή γυρίστηκε στο Μαϊάμι, παρά τις απειλές να μετακινηθεί η παραγωγή από την πόλη, λόγω του υψηλού κόστους που συνεπαγόταν.

Ο ρεαλισμός, που έφερε αυτή η λήψη τοποθεσιών, με έμφαση στο art deco design που κυριαρχεί στα κτίρια της πόλης, βοήθησε το show να ξεχωρίσει από τις σύγχρονες αστυνομικές σειρές. Τα υψηλά κόστη παραγωγής (κάθε επεισόδιο κόστιζε περίπου 1,3 εκατομμύρια δολάρια) ήταν περίπου 30% υψηλότερα από τις περισσότερες αστυνομικές σειρές εκείνη την εποχή.

Στην πραγματικότητα, το κόστος παραγωγής ενός επεισοδίου της εκπομπής ήταν μεγαλύτερο από αυτό του συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού της Υποδιεύθυνσης του Αστυνομικού Τμήματος του Μαϊάμι.

Η Ferrari Daytona Spider των Crockett και Tubbs την πρώτη και δεύτερη σεζόν ήταν ένα αντίγραφο. Το αμάξωμα, ήταν κατασκευασμένο από πλεξιγκλάς, βασιζόταν πάνω σε ένα πλαίσιο Chevy Corvette και ήταν φθηνότερο από μια γνήσια Daytona Spider.

Ο Michael Mann (παραγωγός της σειράς) είπε στον Jay Leno στην σειρά εκπομπών Jay Leno’s Garage (2015) ότι ο Enzo Ferrari είχε παρακολουθήσει τη σειρά και ήταν απογοητευμένος που είχε μια ψεύτικη Ferrari Daytona. Βλέπετε ήταν ευρέως γνωστό, χάρη στα δημοσιεύματα του Τύπου εκείνη την εποχή, ότι επρόκειτο για μια Corvette με πλαστικό αμάξωμα αντίγραφο από Daytona. Οι ιθύνοντες της Ferrari Αμερικής ρώτησαν τον Mann τι θα μπορούσαν να κάνουν για να αλλάξουν το ψεύτικο αυτοκίνητο και ο Mann απάντησε:

«Μπορείτε να μας δώσετε δυο Testarossa και θα ανατινάξω την Daytona. Ο Enzo Ferrari έστειλε μία Testarossa και η Daytona καταστράφηκε στο πρώτο επεισόδιο της 3ης σεζόν. H Testarossa ήταν μάλιστα μία από τις πρώτες (Monospecchio assimetrico δλδ με ένα καθρέφτη και έναν αεραγωγό για τον κλιματισμό) κάτι που την κάνει τώρα εξαιρετικά σπάνια και πολύτιμη.

Φυσικά στις σκηνές δράσης το “stunt double” της λευκής Ferrari Testarossa ήταν μία πολύ τροποποιημένη DeTomaso Pantera. Ως μέρος μιας συμφωνίας με τη Ferrari καταστράφηκε μετά το τέλος της σειράς. Από την άλλη πλευρά το αυτοκίνητο του Ricardo Tubbs ήταν μια Cadillac DeVille του 1964.

Τα ρούχα

Σε μια εμφάνιση του, στο The Graham Norton Show (2007) , ο Don Johnson είπε ότι το εμβληματικό look του χαρακτήρα του ήταν… ατύχημα. Το Μαϊάμι ήταν πολύ ζεστό, οπότε ο Johnson άρχισε να βγάζει ό,τι ρούχα δεν χρειαζόταν (και τις κάλτσες).

Ο ενδυματολόγος είχε πάει στην Ιταλία και όταν επέστρεψε με ρούχα από τον Gianni Versace και τον Giorgio Armani , που ήταν σχετικά άγνωστοι τότε, έπαθε σοκ. Ακολούθησε μεγάλη διαμάχη την οποία κέρδισε ο Jonson λέγοντας πως δεν του άρεσαν τα ρούχα τους επειδή του θύμιζαν πιτζάμες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό