19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Meta Quest 3: Αποκαλύφθηκε επίσημα για 499,99 $

Ειδήσεις Ελλάδα

O CEO της Meta, Mark Zuckerberg, παρουσίασε επίσημα το headset εικονικής και μικτής πραγματικότητας Meta Quest 3. Θα γίνει διαθέσιμο “σε όλες τις χώρες όπου υποστηρίζεται επί του παρόντος το Meta Quest” αυτό το φθινόπωρο για 499,99 $.

Το γεγονός ότι η ανακοίνωση έγινε τόσο νωρίτερα από την κυκλοφορία πιθανότατα οφείλεται στο ότι την ερχόμενη εβδομάδα στο WWDC η Apple θα παρουσιάσει το πολυαναμενόμενο AR/VR headset της. Η Meta προφανώς θέλει να προλάβει να τραβήξει όση περισσότερη προσοχή γίνεται στο προϊόν της.

Το Meta Quest 3 είναι υψηλότερης ανάλυσης από το Quest 2 και τροφοδοτείται από “ένα chipset Snapdragon επόμενης γενιάς” που θα προσφέρει “περισσότερες από δύο φορές την απόδοση γραφικών από την προηγούμενη γενιά Snapdragon GPU στο Quest 2”, λέει η Meta. Υπάρχει επίσης υποστήριξη για πλήρη έγχρωμη διέλευση για περιπτώσεις χρήσης μεικτής πραγματικότητας χρωμάτων υψηλής ανάλυσης.

Το νέο headset έχει “40% πιο λεπτό οπτικό προφίλ” σε σύγκριση με τον προκάτοχό του και συνοδεύεται από πλήρως επανασχεδιασμένα χειριστήρια Touch Plus. Λέει ότι είναι πιο βελτιωμένα και εργονομικά και ενσωματώνουν την τεχνολογία απτικής ανάδρασης TruTouch που εμφανίζεται στα χειριστήρια Touch Pro. Οι εξωτερικοί δακτύλιοι παρακολούθησης δεν απαιτούνται πλέον, επομένως τα χειριστήρια είναι πιο πολύ “σαν μια πιο φυσική προέκταση των χεριών σας”.

Η παρακολούθηση χεριών υποστηρίζεται επίσης , ενώ το Quest 3 θα είναι συμβατό με τον κατάλογο του Quest 2 με περισσότερα από 500 παιχνίδια, εφαρμογές και εμπειρίες VR.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό