16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Mercedes GLC – Mε πληθώρα επιλογών σε όλα τα επίπεδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η νέα GLC είναι η επιτομή της μοντέρνας, σπορτίφ πολυτέλειας. Είναι το πιο δυναμικό μοντέλο της οικογένειας οχημάτων SUV της Mercedes-Benz. Αυτό υπογραμμίζει με την πρώτη ματιά η σχεδίασή της με τις μοναδικές αναλογίες, τις εντυπωσιακές επιφάνειες, τις όμορφα διαμορφωμένες ακμές και τη σαφή διαρρύθμιση του υψηλής ποιότητας εσωτερικού χώρου. Συναρπάζει επίσης με τις επιδόσεις και την αποδοτικότητά της στην οδήγηση. Η GLC διατίθεται μόνο ως υβριδικό όχημα, είτε ως plug-in υβριδικό μοντέλο είτε ως ήπιο υβριδικό με τεχνολογία 48 volt και ενσωματωμένη μίζα-δυναμό. Το plug-in υβριδικό μοντέλο προσφέρει αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων (WLTP) που την καθιστά ιδανική για καθημερινή κυρίως ηλεκτρική οδήγηση. Η GLC κινείται άνετα σε κάθε έδαφος – τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου – και εντυπωσιάζει με την άνεση και την ευελιξία της. Το νέο σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα κάνει την οδήγησή της πολύ πιο ευκίνητη και ασφαλή. Εκτός δρόμου, εντυπωσιάζει με πολυάριθμα χαρακτηριστικά όπως το σύστημα 4MATIC στον βασικό εξοπλισμό, η αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση εκτός δρόμου στα μοντέλα plug-in, η οθόνη off-road και το «διαφανές καπό».

Σχεδίαση: «Αισθαντική καθαρότητα», νοημοσύνη και συναίσθημα

Η νέα GLC είναι αμέσως αναγνωρίσιμη ως μέλος της οικογένειας Mercedes-Benz SUV. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει τη γραμμή AVANTGARDE εξωτερικού με το πακέτο Χρωμίου με πλαίσια παραθύρων χρωμίου και μια νέα τεχνική προστασία κάτω μέρους με εμφάνιση χρωμίου, προσθέτοντας εντυπωσιακά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και αναδεικνύοντας τις μοναδικές αναλογίες του οχήματος. Ένα από τα καθοριστικά σχεδιαστικά στοιχεία της GLC είναι το επανασχεδιασμένο μπροστινό τμήμα, με προβολείς που ενσωματώνονται απευθείας στη μάσκα ψυγείου, για να τονίζουν το πλάτος του οχήματος, και τη νέα μάσκα ψυγείου της γραμμής AVANTGARDE εξωτερικού, η οποία διαθέτει πλέον πλαίσιο χρωμίου και μία σπορτίφ γρίλια σε ματ γκρι χρώμα με διακοσμητικά στοιχεία χρωμίου. Η AMG Line περιλαμβάνει τη μάσκα ψυγείου με μοτίβο Mercedes-Benz.

Εσωτερικό: μοντέρνα, σπορτίφ πολυτέλεια

Το ταμπλό οργάνων είναι σαφώς διαρθρωμένο. Το επάνω τμήμα μοιάζει με φτερό και διαθέτει νέα, επίπεδα στρογγυλά στόμια αεραγωγών που θυμίζουν τα αεροδυναμικά καλύμματα κινητήρα αεροσκάφους, ενώ το κάτω τμήμα εκτείνεται με τον πλούσιο διάκοσμό του αρμονικά μέχρι την κεντρική κονσόλα. Η υψηλής ανάλυσης οθόνη LCD 12,3 ιντσών (31,2 cm) στη θέση του οδηγού μοιάζει να αιωρείται ελεύθερα μπροστά από το ταμπλό σε σχήμα φτερού. Η κεντρική οθόνη 11,9 ιντσών (30,2 cm) ορθώνεται αρμονικά από την κεντρική κονσόλα, χωρίς καθόλου ενώσεις, και μοιάζει επίσης να αιωρείται πάνω από τον διάκοσμο του ταμπλό. Όπως το ταμπλό οργάνων, έτσι και η οθόνη είναι ελαφρώς στραμμένη προς τον οδηγό.

Τα δύο άκρα του ταμπλό οργάνων πλαισιώνονται από τη μοντέρνα, εξαιρετικά λιτή σχεδίαση των επενδύσεων των θυρών. Αντανακλώντας τη σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας, το μπροστινό της τμήμα αποκτά τη μορφή ενός μεταλλικού στοιχείου προηγμένης τεχνολογίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χειρολαβή και περικλείει τα χειριστήρια των ηλεκτρικών παραθύρων. Ένα άλλο κύριο χαρακτηριστικό είναι η μονάδα χειρισμού με τα ενσωματωμένα χειριστήρια ρύθμισης για τα καθίσματα και τη λαβή ανοίγματος πόρτας.

Βασικό μοντέλο: σημαντικά αναβαθμισμένο

Με βάση την στρατηγική πολυτέλειας της Mercedes-Benz, ο βασικός εξοπλισμός της νέας GLC έχει αναβαθμιστεί σημαντικά και προσφέρει στον πελάτη εξαρχής ένα ιδιαίτερα ελκυστικό όχημα. Η γραμμή AVANTGARDE, για παράδειγμα, περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό καθώς και δημοφιλή χαρακτηριστικά όπως οι μεγάλες οθόνες, η ενσωμάτωση smartphone, η ασύρματη φόρτιση και τα θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα.

Επιπλέον, η λογική των πακέτων έχει απλουστευθεί σημαντικά, ώστε να διευκολύνεται η επιλογή μεταξύ των πολυάριθμων μεμονωμένων προαιρετικών στοιχείων. Τα λειτουργικά χαρακτηριστικά που παραγγέλνονται συχνά μαζί έχουν ομαδοποιηθεί πλέον σε πακέτα εξοπλισμού με βάση τις πραγματικές προτιμήσεις των πελατών. Απομένουν πολύ λίγα διαθέσιμα λειτουργικά προαιρετικά στοιχεία που δεν περιλαμβάνονται σε πακέτα. Όσον αφορά στις σχεδιαστικές επιλογές, όπως το χρώμα βαφής, οι επενδύσεις, ο διάκοσμος και οι τροχοί, οι πελάτες μας μπορούν να διαμορφώνουν τα οχήματά τους εξατομικευμένα όπως και πριν.

Κινητήρες: συστηματικά εξηλεκτρισμένα τετρακύλινδρα μηχανικά σύνολα

Η νέα GLC διατίθεται μόνον ως υβριδικό όχημα, είτε ως plug-in υβριδικό μοντέλο είτε ως ήπιο υβριδικό με τεχνολογία 48 volt και ενσωματωμένη μίζα-δυναμό (ISG). Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει αποκλειστικά τετρακύλινδρους κινητήρες από την τρέχουσα οικογένεια αρθρωτών κινητήρων (FAME) της Mercedes-Benz. Αντίστοιχα, με τον εξηλεκτρισμό βάσει αναγκών, η γκάμα κινητήρων συμβάλλει σημαντικά στην ευελιξία του διεθνούς δικτύου παραγωγής. Τέσσερις από αυτούς τους κινητήρες είναι ήπιες υβριδικές μονάδες που ενισχύονται έξυπνα στις χαμηλές στροφές από μια ενσωματωμένη μίζα-δυναμό δεύτερης γενιάς (ISG). Τρεις ακόμη εκδόσεις κινητήρων είναι πλήρως υβριδικές μονάδες με πρόσθετη ηλεκτρική ισχύ 100 kW και ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων.

Η ενσωματωμένη μίζα-δυναμό (ISG) εξασφαλίζει άριστη απόδοση ενέργειας. Το σύστημα περιλαμβάνει το ηλεκτρικό κύκλωμα 48 volt, το οποίο επιτρέπει λειτουργίες όπως «κύλιση», ενίσχυση ή ανάκτηση ενέργειας και, ως εκ τούτου, σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου. Επιπλέον, η εκκίνηση των κινητήρων γίνεται πολύ γρήγορα και άνετα χάρη στην ενσωματωμένη μίζα-δυναμό (ISG), με αποτέλεσμα η λειτουργία Start-Stop να είναι σχεδόν ανεπαίσθητη για τον οδηγό, όπως και η μετάβαση από την ελεύθερη κύλιση με απενεργοποιημένο κινητήρα στην έντονη επιτάχυνση με ισχύ από τον κινητήρα. Στο ρελαντί, η έξυπνη αλληλεπίδραση ανάμεσα στην ενσωματωμένη μίζα-δυναμό και τον κινητήρα εσωτερικής καύσης φροντίζει για εξαιρετικά ομαλή λειτουργία.

Υβριδικά plug-in μοντέλα: Ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων (WLTP)

Η GLC έχει επίσης αποκτήσει το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης τέταρτης γενιάς. Αξιοποιώντας τους ίδιους βασικούς κινητήρες, ο εξηλεκτρισμός έχει κάνει άλλο ένα μεγάλο βήμα. Με ηλεκτρική ισχύ πλέον 100 kW, ροπή στρέψης 440 Nm και συνολική ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων (WLTP), οι καθημερινές διαδρομές μπορούν ουσιαστικά να γίνονται εξ ολοκλήρου ηλεκτρικά. Το βελτιωμένο υβριδικό πρόγραμμα οδήγησης φροντίζει για ηλεκτρική οδήγηση στα τμήματα της διαδρομής που ενδείκνυνται περισσότερο. Για παράδειγμα, η ηλεκτρική οδήγηση έχει προτεραιότητα σε μεγαλύτερες διαδρομές εντός αστικών περιοχών. Είτε με έναν από τους δύο βενζινοκινητήρες είτε με τον πετρελαιοκινητήρα, τα plug-in υβριδικά οχήματα, δεν είναι απλώς πολύ αποδοτικά, αλλά και εξαιρετικά δυναμικά στην οδήγηση.

Ανάρτηση: Ευκινησία και ασφάλεια

Τα βασικά εξαρτήματα του δυναμικά σχεδιασμένου συστήματος ανάρτησης της GLC είναι ένας νέος άξονας τεσσάρων συνδέσμων μπροστά και μια ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, τοποθετημένη σε υποπλαίσιο, πίσω. Η ανάρτηση του βασικού εξοπλισμού παρέχει κορυφαία άνεση, χαμηλή στάθμη θορύβου, ευέλικτη οδική συμπεριφορά και οδηγική απόλαυση. Διαθέτει σύστημα απόσβεσης εξαρτώμενο από το πλάτος. Προαιρετικά, η νέα GLC διατίθεται με το πακέτο μηχανικού εξοπλισμού, το οποίο περιλαμβάνει αερανάρτηση AIRMATIC και σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα. Η αερανάρτηση AIRMATIC είναι εξοπλισμένη με μεταβλητά ρυθμιζόμενη απόσβεση. Τα plug-in υβριδικά μοντέλα διαθέτουν αερανάρτηση και σύστημα ρύθμισης ύψους ανάρτησης στον πίσω άξονα ως βασικό εξοπλισμό. Προαιρετικά διατίθεται το πακέτο μηχανικού εξοπλισμού Offroad, το οποίο αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 20 χιλιοστά και περιλαμβάνει προστατευτικό αντισφήνωσης και προστασία υποδαπέδου. Σε συνδυασμό με την AMG Line εξωτερικού, η GLC αποκτά σπορ ανάρτηση.

Η νέα GLC είναι ιδιαίτερα ευέλικτη και σταθερή, χάρη στο προαιρετικό σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα σε συνδυασμό με την πιο άμεση σχέση μετάδοσης του συστήματος διεύθυνσης στον μπροστινό άξονα. Η γωνία διεύθυνσης στον πίσω άξονα είναι έως 4,5 μοίρες. Ως αποτέλεσμα, ο κύκλος στροφής μειώνεται κατά 80 εκατοστά στα 11,0 μέτρα. Επιπλέον, ο οδηγός κάνει λιγότερες περιστροφές του τιμονιού από τέρμα σε τέρμα.

Σε ταχύτητες κάτω από 60 km/h, οι πίσω τροχοί στρέφονται προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους μπροστινούς τροχούς, ενώ κατά την στάθμευση έως και 4,5 μοίρες αντίθετα προς τη γωνία μπροστινού άξονα. Έτσι, ανάλογα με την περίπτωση, το μεταξόνιο ουσιαστικά «κονταίνει» και το αυτοκίνητο γίνεται πιο ευκίνητο και ευέλικτο. Με ταχύτητα 60 km/h και άνω, οι πίσω τροχοί στρέφονται προς την ίδια κατεύθυνση με τους μπροστινούς τροχούς κατά έως 4,5 μοίρες. Αυτή η αύξηση πρακτικά του μεταξονίου έχει αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα όπως η βελτιωμένη ευστάθεια και ασφάλεια κατά την οδήγηση με υψηλές ταχύτητες, τις γρήγορες αλλαγές λωρίδας ή τους αιφνίδιους ελιγμούς αποφυγής. Επιπλέον, στη διάρκεια δυναμικών ελιγμών, όπως κατά την οδήγηση σε επαρχιακό δρόμο, απαιτούνται σημαντικά λιγότερες κινήσεις του τιμονιού, ενώ το όχημα ανταποκρίνεται πιο άμεσα στις εντολές του.

DIGITAL LIGHT: εξαιρετική απόδοση με προαιρετικές λειτουργίες προβολής

Η νέα GLC διαθέτει προβολείς LED High Performance στον βασικό της εξοπλισμό. Το σύστημα DIGITAL LIGHT διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός. Αυτή η επαναστατική τεχνολογία προβολέων χάρη στη δυναμική και την ακρίβεια φωτισμού δημιουργεί σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες για υψηλής ανάλυσης και στοχευμένη κατανομή του φωτός ανάλογα με τις συνθήκες. Το αποτέλεσμα είναι η άριστη ορατότητα για τον οδηγό χωρίς να επηρεάζεται η ορατότητα των άλλων χρηστών του δρόμου.

Εκτός δρόμου με την GLC

Όπως και η προηγούμενη, έτσι και η νέα GLC έχει επίσης σχεδιαστεί σαφώς για οδήγηση εκτός δρόμου και έχει εξοπλιστεί κατάλληλα με διάφορα νέα χαρακτηριστικά και συστήματα. Ο βασικός της εξοπλισμός περιλαμβάνει πρόγραμμα οδήγησης εκτός δρόμου και σύστημα DSR (Downhill Speed Regulation). Τα plug-in μοντέλα της νέας GLC προσφέρουν ήδη μια οδηγική εμπειρία του μέλλοντος: πλήρως ηλεκτρική οδήγηση εκτός δρόμου. Αυτό προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα: δεδομένου ότι η πλήρης ροπή στρέψης των 440 Nm του ηλεκτρικού κινητήρα είναι διαθέσιμη από την εκκίνηση, η ισχύς του ελέγχεται πολύ εύκολα ανά πάσα στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται εξαιρετικά ακριβής και ελεγχόμενη οδήγηση ακόμη και σε δύσκολο έδαφος. Επιπλέον, επειδή ο ηλεκτρικός κινητήρας καταναλώνει ενέργεια μόνο όταν κινείται πραγματικά το όχημα, και η ζήτηση ισχύος είναι συγκριτικά χαμηλή όταν το όχημα κινείται αργά, όπως όταν βρίσκεται εκτός δρόμου, η διάρκεια της αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης είναι πολύ μεγάλη ακόμη και σε απαιτητικό έδαφος.

Στο πρόγραμμα οδήγησης off-road, η GLC με κάμερα 360 μοιρών προσφέρει ένα «διαφανές καπό» (προαιρετικός εξοπλισμός): η κεντρική οθόνη δείχνει μια εικονική άποψη κάτω από το μπροστινό μέρος του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των μπροστινών τροχών και της γωνίας τους. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο αφού επιτρέπει στον οδηγό να αναγνωρίζει πολύ έγκαιρα τυχόν εμπόδια, όπως μεγάλες πέτρες ή βαθιές λακκούβες, στην πορεία του.

 GLC 220d 4MATICGLC 200 4MATICGLC 300 4MATICGLC 300 d 4MATICGLC 300 e 4MATICGLC 400 e 4MATIC       Προτεινόμενη Λιανική Τιμή μετά φόρων:71.500€66.500€75.500€79.350€78.850€87.750€

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό