21 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Mercedes-Benz GLC Coupe – Lifestyle και ουσία

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την Mercedes-Benz να έχει παρουσιάσει την δεύτερη γενιά της GLC στα μέσα του 2022 ήταν δεδομένο ότι η coupe εκδοχή του δημοφιλούς SUV δεν θα αργούσε. Όντως, εννέα μήνες μετά, η γερμανική μάρκα παρουσιάζει την GLC Coupe ως μία πιο… lifestyle εναλλακτική στην συγκεκριμένη κατηγορία με παρόμοιο μείγμα ποιότητας, πολυτέλειας, τεχνολογίας και οδικών χαρακτηριστικών με την “συμβατική” αδερφή της και μία δόση επιπλέον σπορ στοιχείων. Για παράδειγμα, στην GLC Coupe το πακέτο Avantgarde με τις ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών και τα χρωμιωμένα διακοσμητικά ανήκει στον standard εξοπλισμό ενώ για όποιον θέλει κάτι παραπάνω, υπάρχει πάντοτε η έκδοση AMG Line με ζάντες 19 ή 20 ιντσών μεταξύ άλλων, που μπορεί να συνδυαστεί και με πακέτα όπως το “Night”.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα GLC Coupe έχει μήκος 4.763 χιλιοστών, πλάτος 1.890 και ύψος 1.699 χιλιοστών που την καθιστούν 31 χιλιοστά μεγαλύτερη στο μήκος και 5 χιλιοστά στο ύψος σε σύγκριση με την πρώτη γενιά που είχε λανσαριστεί το 2016. Το μεταξόνιο των 2.888 mm είναι μεγαλύτερο κατά 15 χιλιοστά και τα μετατρόχια είναι 6 mm μεγαλύτερα εμπρός και 23 mm μεγαλύτερα πίσω. Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στους προσφερόμενους χώρους στην καμπίνα ενώ αυξημένος είναι και ο χώρος για τις αποσκευές που έχει πλέον χωρητικότητα 545 λίτρων (390 λίτρα στις plug-in υβριδικές εκδόσεις) και μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω στα 1.490 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Bonus αναφορικά με την πρακτικότητα του αυτοκινήτου είναι η standard “Easy-Pack” πίσω πόρτα που ανοίγει και κλείνει με το πάτημα ενός κουμπιού.

Όσον αφορά στο design, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη παρατηρητικότητα για να διαπιστώσει κάποιος ότι μέχρι την μεσαία κολώνα, η GLC Coupe δεν διαφέρει ουσιαστικά από την GLC SUV. Από εκεί και πίσω, η οροφή με την έντονη κλίση καταλήγει σε μία διακριτική αεροτομή, κάτω από την οποία έχουν τοποθετηθεί τα λεπτά φωτιστικά σώματα. Αυτό που αξίζει να τονίσουμε πάντως είναι ο εξαιρετικά χαμηλός συντελεστής οπισθέλκουσας Cd που δεν υπερβαίνει το 0.27 (0.03 μειωμένος σε σύγκριση με τον προκάτοχο) και ευνοεί βεβαίως τόσο την ποιότητα κύλισης μέσω του μειωμένου θορύβου όσο και την αποδοτικότητα του οχήματος στο σύνολο του χάρη στις μειωμένες αντιστάσεις.

Δραματική σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, είναι η μεταμόρφωση της καμπίνας όπου οι επιρροές τόσο της GLC SUV όσο και της Coupe από τη νέα C-Class με την οποία μοιράστηκαν το ίδιο πρόγραμμα εξέλιξης και θα κατασκευάζονται στις ίδιες εγκαταστάσεις στη Βρέμη της Γερμανίας, είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Τα υλικά είναι σαφώς ποιοτικότερα ενισχύοντας τόσο την αίσθηση της πολυτέλειας όσο και την άνεση ενώ η προσφερόμενη τεχνολογία δεν περιορίζεται στα προφανή, δηλαδή τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3 ιντσών και την κάθετα τοποθετημένη οθόνη του MBUX συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης 11.9 ιντσών. Στην εκτενή λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού ξεχωρίζουν στοιχεία όπως το μοντέρνο σύστημα head-up display, το premium ηχοσύστημα της Burmester με τα 15 ηχεία και η πληθώρα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης που είναι διαθέσιμα επιπλέον του βασικού εξοπλισμού. Συστήματα που βολικά η Mercedes-Benz έχει ομαδοποιήσει σε πακέτα όπως το Driving Assistance Plus, το Parking Package με την κάμερα 360ο κ.ά.

Τέλος, να αναφέρουμε πως η νέα Mercedes-Benz GLC Coupe είναι διαθέσιμη σε 7 διαφορετικές εκδόσεις σύμφωνα με το (δίλιτρο και υπερτροφοδοτούμενο σε κάθε περίπτωση) κινητήριο σύνολο που έχει επιλεγεί ή αν προτιμάς, 4 ήπια υβριδικές και 3 plug-in υβριδικές. Στην πρώτη κατηγορία, οι υποψήφιοι πελάτες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο με κινητήρα βενζίνης και δύο με κινητήρα πετρελαίου ενώ στην δεύτερη οι ισορροπίες αλλάζουν ελαφρώς καθώς προσφέρονται δύο με βενζινοκινητήρα και μία με πετρελαιοκινητήρα. Ενδεικτικά, να σημειώσουμε πως η βασική έκδοση βενζίνης είναι η GLC 200 με 204 ίππους στις 6.100 σ.α.λ. και 320 Nm ροπής και το mild-hybrid σύστημα να λειτουργεί επικουρικά με 23 ίππους και 200 Nm ροπής επιπλέον όταν χρειάζεται ενώ η κορυφαία, η GLC 400e με τους 381 ίππους και τα 650 Nm ροπής, η οποία μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 119-131 χιλιόμετρα χάρη σε μία μπαταρία 31.2 kWh.

Στο… στρατόπεδο των diesel βρίσκουμε στην βάση της γκάμας την GLC 220d με 197 ίππους και 440 Nm ροπής και στην κορυφή, την GLC 300de με 335 ίππους και 750 Nm ροπής και την δυνατότητα κίνησης χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια για 113-130 χιλιόμετρα. Όλες οι GLC Coupe πάντως εξοπλίζονται με το 4Matic σύστημα τετρακίνησης και το 9-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο της γερμανικής μάρκας. Στις plug-in υβριδικές, standard είναι επίσης η αερανάρτηση Airmatic ενώ προαιρετικά διατίθεται και ένα σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την παραγγείλουν από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό