25.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Mercedes-Benz – Καινοτομεί και πάλι στην αυτόνομη οδήγηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ιδιοκτήτες της Mercedes-Benz S-Class και της αμιγώς ηλεκτρικής EQS θα είναι σύντομα σε θέση να βγαίνουν από το αυτοκίνητο τους στην είσοδο του P6 γκαράζ του αεροδρομίου της Στουτγάρδης και να το αφήνουν να παρκάρει μόνο του καθώς η γερμανική εταιρία είναι η πρώτη που αποκτά έγκριση από το αντίστοιχο υπουργείο Μεταφορών (KBA) για το αυτοματοποιημένο σύστημα στάθμευσης ειδικά για το P6 γκαράζ που λειτουργεί στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο. Αυτό κάνει το “Intelligent Park Pilot” το πρώτο αυτοματοποιημένο σύστημα στάθμευσης (SAE Level 4) που λαμβάνει έγκριση για εμπορική χρήση στον κόσμο και παρότι αποτελεί ένα μικρό βήμα είναι ενδεικτικό της προόδου της τεχνολογίας της αυτόνομης οδήγησης και του ρόλου που θέλει η Mercedes-Benz να διαδραματίσει η εν λόγω τεχνολογία στο επιχειρηματικό μοντέλο της μελλοντικά.

“Σε συνέχεια του λανσαρίσματος του συστήματος Drive Pilot Επιπέδου 3 θα προσφέρουμε ένα σύστημα Επιπέδου 4 για την στάθμευση με το Intelligent Park Pilot – όλα σε μία χρονιά. Δείχνουμε πραγματικά στους πελάτες μας πώς η τεχνολογία μπορεί να κάνει την ζωή ευκολότερη και να επιστρέψει πολύτιμο χρόνο.“

Δήλωσε ο Markus Schafer, Chief Technology Officer της Daimler, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στις δηλώσεις του και ο Dr. Markus Heyn, μέλος του Δ.Σ. της Bosch που εξέλιξε σε συνεργασία με την Mercedes το σύστημα.

“Η αυτόνομη στάθμευση είναι μία βασική πλευρά της αυτοματοποιημένης κινητικότητας. Το αυτοματοποιημένο σύστημα στάθμευσης που εξελίξαμε σε συνεργασία με την Mercedes-Benz δείχνει πόσο μακριά έχουμε ήδη φτάσει σε αυτό το μονοπάτι εξέλιξης. Θα είναι με το σύστημα αυτόνομης στάθμευσης που θα ξεκινήσει η αυτοματοποιημένη οδήγηση.“

Το σύστημα είναι διαθέσιμο σε όλες τις S-Class και EQS με ημερομηνία παραγωγής από τον Ιούλιο του 2022 και έπειτα και η λειτουργία του είναι εξαιρετικά απλή: Ο οδηγός φέρνει το αυτοκίνητο του στην είσοδο του γκαράζ, βγαίνει από αυτό και το στέλνει σε μία προκαθορισμένη θέση με ένα απλό άγγιγμα στην εφαρμογή smartphone. Όταν ο οδηγός επιστρέψει, “καλεί” το αυτοκίνητο του στην έξοδο του γκαράζ με τον ίδιο τρόπο. Η όλη διαδικασία βασίζεται στην επικοινωνία της ευφυούς υποδομής που παρέχει η Bosch και έχει εγκατασταθεί στο γκαράζ με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Mercedes-Benz. Αισθητήρες της Bosch παρακολουθούν τον διάδρομο οδήγησης και παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για την κίνηση του οχήματος ενώ η τεχνολογία που ενσωματώνεται στις S-Class και EQS μεταφράζουν τις πληροφορίες αυτές σε μανούβρες. Με αυτόν τον τρόπο, το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί ακόμα και σε ράμπες μεταξύ ορόφων του γκαράζ ενώ αν οι αισθητήρες της υποδομής ανιχνεύσουν εμπόδιο στον δρόμο του οχήματος, αυτό ακινητοποιείται με ασφάλεια και συνεχίζει όταν απομακρυνθεί το όποιο εμπόδιο. Φυσικά, στόχος των δύο εταιριών είναι να επεκτείνουν την λειτουργία του συστήματος και σε άλλους χώρους στάθμευσης πέραν του P6 στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης ελπίζοντας εκατοντάδες πάρκινγκ να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο τα επόμενα χρόνια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό