31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet – Μια αγάπη για το καλοκαίρι.

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την Mercedes-AMG να έχει παρουσιάσει αρχικά την CLE, λίγο αργότερα την CLE 53 4Matic+ Coupe και τελευταία, την CLE Cabriolet, δεν υπήρχε περίπτωση να μην ακολουθήσει η έκδοση με τον εξηλεκτρισμένο twin-turbo, εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα και την υφασμάτινη οροφή. Αυτό ακριβώς έχουμε μπροστά μας εδώ, την Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Cabriolet όπως είναι το πλήρες όνομα της, που έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα των ήπια υβριδικών sports cars της γερμανικής μάρκας και ταυτόχρονα, να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας της ούτως ή άλλως εντυπωσιακής CLE Cabriolet.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός “M256” εξακύλινδρος εν σειρά, 3-λιτρος βενζινοκινητήρας που είναι ικανός για 449 ίππους και 560 Nm ροπής, με τα τελευταία να αυξάνονται στα 600 Nm για όχι περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα όταν ο οδηγός επιλέγει την overboost λειτουργία. Χάρη σε αυτόν τον κινητήρα, το 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και το προηγμένο και πλήρως μεταβλητό σύστημα τετρακίνησης της εταιρίας, η CLE 53 Cabriolet επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε μόλις 4.2 δευτερόλεπτα ή 3,8 δευτερόλεπτα χάρη στη “Race Start” λειτουργία που περιλαμβάνεται στο προαιρετικό AMG Dynamic Plus Package ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h ή 280 km/h με το ανάλογο,  επίσης προαιρετικό πακέτο.

Όπως είναι αναμενόμενο, η CLE 53 Cabriolet “ντύθηκε” με την πλήρη ενδυμασία που ετοίμασε γι’ αυτήν η AMG, η οποία περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες, φαρδύτερα φτερά, την χαρακτηριστική Panamericana γρίλια και την επίσης χαρακτηριστική, τετραπλή απόληξη της εξάτμισης που φιλοξενείται στα δύο άκρα του διαχύτη στο πίσω μέρος. Το πακέτο της αισθητικής αναβάθμισης συμπληρώνουν οι ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών (προαιρετικά είναι διαθέσιμες και 20άρες) ενώ το προαιρετικό AMG Styling πακέτο περιλαμβάνει αεροδυναμικά πτερύγια, μία διακριτική αεροτομή και τον μαύρο διαχύτη και γι’ αυτούς που θέλουν να ξοδέψουν ακόμα περισσότερα, υπάρχουν τα “Night” και “Carbon” πακέτα. Αξίζει να αναφέρουμε δε, ότι η ηλεκτρική, υφασμάτινη οροφή είναι διαθέσιμη σε μαύρο, κόκκινο ή γκρι χρώμα και είναι αυτό που διαφοροποιεί την Cabriolet από την Coupe αδερφή της, μαζί με το ελαφρώς ανασχεδιασμένο πίσω μέρος και το χρωμιωμένο περίγραμμα γύρω από την καμπίνα.

Το εσωτερικό είναι εξίσου… προβλέψιμο χωρίς αυτό να είναι απαραιτήτως κακό. Βλέπουμε λοιπόν έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων σε μία οθόνη 12.3 ιντσών και το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης να φιλοξενείται σε μία οθόνη 11.9 ιντσών που αλλάζει κλίση ηλεκτρικά ώστε να μειώνονται οι αντανακλάσεις όταν είναι χαμηλωμένη η οροφή. Η διαδικασία του ανοίγματος ή του κλεισίματος της οροφής διαρκεί μόλις 20 δευτερόλεπτα και μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και εν κινήσει, αρκεί η ταχύτητα του οχήματος να μην υπερβαίνει τα 60 km/h. Ο τυχερός ιδιοκτήτης θα πρέπει να θυσιάσει μέρος του χώρου για τις αποσκευές όμως, αφού η χωρητικότητα του μειώνεται από τα 385  στα 295 λίτρα λόγω του μηχανισμού της οροφής. Στον βασικό εξοπλισμό πάντως είναι και το σύστημα Aircap που εξουδετερώνει τις… αναταράξεις από τον αέρα στην καμπίνα αλλά και το φημισμένο Airscarf που κρατά τα κεφάλια των επιβατών ζεστά ακόμα και όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος δεν είναι ιδανική για ανοιχτές περιπλανήσεις.
Η τιμή της Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Cabriolet δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά όπως και με τις υπόλοιπες εκδόσεις της CLE Cabriolet, θα είναι υψηλότερη από την αντίστοιχη Coupe. Περιμένουμε πάντως στο μέλλον μία ακόμα ισχυρότερη και ακόμα ταχύτερη έκδοση της CLE, αυτή την φορά με τον εξηλεκτρισμένο, twin-turbo V8 που λογικά θα είναι διαθέσιμη και στην Cabriolet. Μέχρι τότε, αρκούμαστε σε αυτά που έχουμε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό