35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Mercedes-AMG: Πώς κατασκευάζεται ο θρυλικός V8 κινητήρας της ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Η φιλοσοφία «Ένας άνθρωπος, ένας κινητήρας» της AMG είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα σλόγκαν.

Η Mercedes-AMG διακρίνεται για τη μοναδική προσέγγισή της στη συναρμολόγηση των κινητήρων, όπου ένας και μόνο τεχνικός αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατασκευή κάθε κινητήρα V8. Σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική των πολυάριθμων εργαζομένων σε μια γραμμή παραγωγής, η φιλοσοφία αυτή της AMG διασφαλίζει την άριστη ποιότητα και την προσωπική αφοσίωση σε κάθε κινητήρα.

Μια σπάνια ματιά στην κατασκευή του V8

Το κανάλι GommeBlog στο YouTube προσφέρει μια ενδιαφέρουσα περιήγηση στη διαδικασία κατασκευής ενός 4.0 λίτρων V8 twin-turbo στο εργοστάσιο της AMG στο Affalterbach. Ο Γιάνικ Σταλ, ο τεχνικός υπεύθυνος, μας δείχνει τα βήματα από την τοποθέτηση των εμβόλων μέχρι τη σύσφιξη των κεφαλών και την εγκατάσταση των υπερσυμπιεστών BorgWarner.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Παρά την έμφαση στη χειροποίητη εργασία, η κατασκευή υποστηρίζεται από προηγμένα εργαλεία που εξασφαλίζουν ακρίβεια και υψηλή ποιότητα. Ο Σταλ ολοκληρώνει τη διαδικασία με την τοποθέτηση της χαρακτηριστικής πινακίδας με το όνομά του στον κινητήρα, πιστοποιώντας την ατομική του φροντίδα.

Ολοκληρωμένος ο κινητήρας, μεταφέρεται σε δυναμόμετρο για δοκιμές απόδοσης. Μόλις επιβεβαιωθεί η καλή λειτουργία, συσκευάζεται και αποστέλλεται για εγκατάσταση σε μοντέλα όπως τα AMG GT, AMG G63 και AMG S63 E Performance.

Παρακολουθήστε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο με τη συναρμολόγηση ενός από τους πιο συναρπαστικούς κινητήρες στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό