35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

«Megalopolis»: Πώς ο Francis Ford Coppola μάς στέλνει ένα μήνυμα μέσω ενός ονείρου που δεν παράτησε

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα όνειρα δεν έχουν φραγμούς, όπως πολλές φορές ακούμε να επαναλαμβάνουν άνθρωποι που πέτυχαν κάτι σπουδαίο. O Francis Ford Coppola μας το απέδειξε.

Η πιο φιλόδοξη ταινία του Francis Ford Coppola φαίνεται ότι θα είναι το «Megalopolis». Το γεγονός ότι ξεκίνησε να γράφει το σενάριο τη δεκαετία του 1980 σε συνδυασμό με το ότι αναγκάστηκε να αφήσει στην άκρη για ένα διάστημα την υλοποίησή του επειδή κανείς δεν ήταν σε θέση να χρηματοδοτήσει ένα έργο αυτού του μεγέθους αποτελούν στοιχεία που έχουν αυξήσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον του κοινού.

The Godfather: Ο Francis Ford Coppola αποκάλυψε την αγαπημένη του σκηνή από την ταινία

Το μήνυμα του Francis Ford Coppola για τα όνειρα που δεν τους αξίζει να τα παρατάμε

Τα χρόνια πέρασαν, όμως, η ιδέα δεν ξεχάστηκε. Ο Coppola έχοντας πλέον μία λαμπρή καριέρα, έχει συγκεντρώσει ένα ποσό το οποίο είναι αρκετό για να χρηματοδοτήσει ο ίδιος την ταινία των ονείρων του. Ακόμα κι αν η ταινία, που θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Μαΐου στο 77ο Φεστιβάλ των Καννών, έχει επικριθεί από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ακόμα κι αν το project δεν είναι τόσο καλό όσο υπόσχεται ο Coppola (δεν το ξέρουμε ακόμα αυτό), το σίγουρο είναι πώς ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος δίνει ένα σημαντικό μάθημα για τους στόχους που κάποιες φορές μοιάζουν άπιαστοι.

https://www.instagram.com/p/Csq2fvvx1Hr/

Τα όνειρα δεν έχουν φραγμούς, όπως πολλές φορές ακούμε να επαναλαμβάνουν άνθρωποι που πέτυχαν κάτι σπουδαίο. Κι αν έχουν, εμείς καλούμαστε να βρούμε τρόπους να σπάσουμε αυτούς τους φραγμούς και να μην αφήσουμε τις δυσκολίες και τις λάθος στιγμές να μας κάνουν να σβήσουμε από το μυαλό μας όσα ονειρευόμαστε να αγγίξουμε.

Μπορεί να πέρασαν δεκαετίες, το όνειρο, όμως δεν έσβησε για τον Coppola και η επιτυχία του να κατακτήσει αυτόν τον στόχο και να φτάσει στην υλοποίησή του αποτελεί από μόνο του μία σπουδαία κατάκτηση.

Ποια είναι η υπόθεση του «Megalopolis»;

Αν και δεν είναι γνωστή ολόκληρη η πλοκή, μεγάλο μέρος της ιστορίας θα επικεντρώνεται γύρω από έναν αρχιτέκτονα, το όραμα του οποίου για μια ουτοπική πόλη συγκρούεται με αυτό ενός διεφθαρμένου δημάρχου, ο οποίος προτιμά να διατηρήσει το status quo από το να προωθήσει τις πιο προοδευτικές ιδέες του αρχιτέκτονα. Ο Coppola θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή την ιστορία για να επιστήσει την προσοχή της σύγχρονης κοινωνίας σε θέματα γύρω από την περιβαλλοντική υποβάθμιση, τον κακό αστικό σχεδιασμό και την ανισότητα. Ο Coppola πιστεύει ακράδαντα ότι τα ίδια ζητήματα που οδήγησαν στην κατάρρευση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας θα μπορούσαν εύκολα να συμβούν, αν η σύγχρονη κοινωνία δεν αφυπνιστεί απέναντι στις πραγματικότητες των καιρών που αλλάζουν.

κεντρικής εικόνας: AP



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό