22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

McLaren – Μέχρι το 2026 ο διάδοχος της P1

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρότι παρατηρείται ένας κορεσμός στην κατηγορία των πανάκριβων, εξωτικών και τρομερά γρήγορων supercars/hypercars, μία νέα πρόταση από την McLaren ποτέ δεν περνά απαρατήρητη, ιδίως όταν πρόκειται για τον διάδοχο της θρυλικής πλέον P1. Φήμες κυκλοφορούν εδώ και αρκετά χρόνια σχετικά με τον βασικό εκπρόσωπο της “Ultimate Series”, όπως ονομάζει τα κορυφαία μοντέλα της η αγγλική μάρκα (βλ. Senna, Speedtail και Elva) αλλά μέχρι τώρα δεν είχαμε κάτι απτό, ένα χρονοδιάγραμμα ή κάτι παρόμοιο.  Σύμφωνα με έγκυρο μέσο όμως, η McLaren αποκάλυψε σε αντιπροσώπους της ότι το νέο μοντέλο θα έρθει μέχρι το 2026!

Εννοείται ότι σε αυτό το σημείο δεν έχουμε πολλές λεπτομέρειες αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα η McLaren ανέφερε πως το υβριδικό σύστημα με το οποίο θα εξοπλίζεται ο διάδοχος της P1 θα είναι περίπου 70% ελαφρύτερο από αυτά που χρησιμοποιεί η εταιρία τώρα ενώ θα παρέχει και σημαντικά περισσότερη ισχύ. Συγκεκριμένα μοντέλα δεν αναφέρονται αλλά αξίζει να σημειώσουμε ότι το πιο πρόσφατο υβριδικό κινητήριο σύνολο της McLaren, αυτό που βρίσκουμε στην Artura, βασίζεται σε έναν twin-turbo V6 με χωρητικότητα 3.0 λίτρων που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και παράγει συνολικά 680 ίππους  και 720 Nm ροπής ενώ η P1, για να έχουμε και ένα μέτρο σύγκρισης, χρησιμοποιούσε το 2015 έναν twin-turbo V8 με χωρητικότητα 3.8 λίτρων ο οποίος με την βοήθεια ενός ηλεκτροκινητήρα ήταν ικανός για 916 ίππους και 900 Nm ροπής! Αν λοιπόν ο διάδοχος της P1 είναι ισχυρότερος και γιατί όχι, ελαφρύτερος από αυτήν, τότε θα μιλάμε για κάτι πραγματικά συναρπαστικό – αν μέχρι το 2026 δεν έχουμε αναισθητοποιηθεί πλήρως όσον αφορά στην συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων.

Η McLaren είχε όμως και κάτι ακόμα να αποκαλύψει στους αντιπροσώπους της, αν και γι’ αυτό ήταν ακόμα πιο μυστικοπαθής. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως πρόκειται για μία εντελώς νέα κατηγορία, το επερχόμενο μοντέλο θα έχει τέσσερις θέσεις και τέσσερις πόρτες και θα παρουσιαστεί το 2028. Είναι κάποιου είδους crossover; Άγνωστο, αλλά ο επικεφαλής της McLaren, Michael Leiters, είναι ο άνθρωπος που επέβλεψε την εξέλιξη της Porsche Cayenne κατά την θητεία του στην γερμανική μάρκα ενώ εκτελούσε καθήκοντα CTO στην Ferrari όταν αυτή εξέλισσε την Purosangue. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι γνωρίζει ένα-δύο πράγματα για αυτήν την κατηγορία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και η McLaren ετοιμάζεται να… χορέψει αυτόν τον χορό. Από την άλλη, δεν θα μας προκαλούσε τεράστια έκπληξη δεδομένης της δημοτικότητας τους. Θα πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό